Poveștile se dau în spectacol. Șase zile dedicate literaturii și teatrului pentru copii, la Timișoara! Între 16 și 21 octombrie, la Timișoara are loc „LittleLIT pe scenă – Poveștile se dau în spectacol”, un eveniment care vrea deopotrivă să conecteze profesioniști din zona literaturii pentru copii și a teatrului dedicat celor mici, dar și să le ofere copiilor posibilitatea de a-i cunoaște pe autorii poveștilor lor preferate.

Asociația De Basm, inițiatoarea acestui proiect generos, le aduce la Timișoara pe scriitoarele Adina Rosetti, Andreea Iatagan, Victoria Pătrașcu, Luminița Corneanu, Sînziana Popescu și Iulia Iordan, din România, dar și pe Garajszki Margit, din Ungaria, una dintre cele mai îndrăgite autoare de cărți pentru copii din țara vecină. Ele vor participa atât la întâlniri cu publicul în școli și librării, cât și la discuții alături de colegi de breaslă, în care vor fi dezbătute teme actuale în literatura pentru copii.

Citește în continuare "LittleLIT pe scenă"

Înainte de a ști să citească, copiii au ascultat poveștile spuse de bunici, părinți sau educatori. Au învățat din ele fără să știe că învață, pentru că s-au identificat cu personajele, le-au trăit emoțiile, le-au înțeles și le-au dobândit experiențele de viață. Au fost obișnuiți de mici să asculte povești spuse de alții și să le iubească. Dar cum ar fi dacă rolurile s-ar inversa și, din ascultători, copiii ar deveni la rândul lor povestitori, instruiți pentru a le spune povești inspirate și plin de de miez familiilor lor sau prietenilor?

Citește în continuare "Atelier de încropit istorioare năstrușnice și hazlii"

Dacă n-ați plecat nicăieri în mini-vacanța de Rusalii și n-aveți nicio idee cum să vă distrați juniorii cu vremea asta capricioasă (toată săptămâna a fost însorit, iar în weekend, cică, plouă), vă recomand un spectacol pentru toată familia, o adaptare după un text mai vechi de-al meu, dar de succes, jucat ani la rând pe scenele profesioniste din țară, în școli și cluburi de elevi, dar și la Teatrul Național Radiofonic (Viața ca o poveste).

Citește în continuare "Revolta poveștilor revine în forță"

Salonul Internațional de Carte Bookfest 2023, care se va desfășura în perioada 24-28 mai 2023, la Complexul Expozițional Romexpo din București, în pavilionul B2, bate la ușă. Așadar, dragi copii, părinți și bunici, vă așteptăm cu mic, cu mare să participați la toate evenimentele pe care Asociația De basm le-a pus la cale anume pentru voi cu ocazia acestei acestui târg de carte, cel mai important de la noi și singurul eveniment al industriei editoriale care a reușit să capete valoare internațională.

Citește în continuare "De Basm la Bookfest Junior"

Asociația Scriitorilor pentru Copii și Adolescenți De basm și Librăriile Cărturești vă invită la un nou atelier de lectură, sâmbătă, 29 aprilie, de la ora 11.30. Scriitoarea Sînziana Popescu vă va face cunoștință cu Maya, mândra posesoare a unei mingi fermecate și eroină a celei mai noi povești ale sale: „Mingea dorințelor – The Wishing Ball”. Cartea, tradusă în limba engleză de Matei Mihu și superb ilustrată de Iulia Ignat, a fost publicată, în ediție bilingvă româno-engleză, la editura suedeză pionier press, cu un design marca Arina Stoenescu.

Citește în continuare "NOI FACEM POVEȘTI… la Cărturești"

Afiș online Mingea dorințelor

Afiș online Mingea dorințelor

 

Astăzi, 24 aprilie, de la ora 19, la Cărturești Verona, vă aștept pe toți, cu mic, cu mare, copii și părinți, să povestim despre „Mingea dorințelor”, noua mea carte. Mai multe detalii găsiți pe pagina de event.

„În acea zi toate îi merseră pe dos. Nu avu chef de decupat, nu mâncă și nici nu se dădu pe tobogan, cum făcea de obicei. Se jucă întruna cu mingea.”

Citește în continuare "Lansare de carte bilingvă"

Afișul concursului TIME- Editura Casa

Cine își dorește să fie publicat într-o antologie de proză scurtă, bogat ilustrată, destinată adolescenților este invitat să intre-n horă! Promit să mă prind și eu, dar numai pentru a-i îndemna să participe la concursul de scrieri literare din cadrul proiectului „TIME – Together in the Middle of Europe” și pe prietenii Tărâmului lui Andilandi. Proiectul, cofinanțat de UE, implică trei țări vecine (România, Slovacia și Ungaria) și se desfășoară sub forma unui concurs de creații literare destinate copiilor de 10-14 ani, care are ca temă „hora”. Cele mai bune texte vor alcătui un volum publicat în cele trei limbi, plus alte două de circulație internațională, iar partenerul din România este Editura Casa.

Dacă aveți timp și inspirație sau, de ce nu, dacă aveți povești „de sertar” care se încadrează în tema propusă, îndrăzniți, vă rog! Termenul limită pentru trimiterea textelor este 31 martie, iar juriul din care am plăcerea să fac parte, alături de Bianca Mereuță și de Mircea Pricăjan, va selecta textele pentru limba română. Baftă tuturor participanților!

Citește în continuare "Together in the Middle of Europe"

 

Lume multă la atelierul de azi, de la Carturesti. Când am văzut cum plouă afară, parcă nici mie nu-mi venea să mă urnesc din casă și cu siguranță nu mă așteptam să mă întâlnesc în mansarda de la Verona cu atât de mulți copii isteți, părinți și bunici. Iar gazdele, foarte primitoare, au organizat o masă cu toate cărțile membrilor De basm & friends din librăria lor. Am văzut acolo nu doar cărțile colegelor care vor avea activități în săptămânile următoare (Andreea Iatagan, Laura Grunberg, Carmen Tiderle, Victoria Pătrașcu, Adina Rosetti și Iulia Iordan), ci și ale celor care nu vor susține ateliere de data asta (Cristina Andone, Simona Epure) și ale unor autori foarte îndrăgiți, dar care nu sunt membri De basm (Adina Popescu, Alex Moldovan, Florin Bican, Ioana Nicolae). De ce? Pentru că așa suntem noi, De Basmicii, amabili, ne susținem reciproc, ne promovăm unii pe alții și nu ducem lipsă de prieteni.

Citește în continuare "Noi facem povești, la Cărturești"

De curând, am primit cartea Mingea dorințelor – The Wishing Ball, fresh, direct de la tipar. N-a venit cu trenu’ din Franța, ci cu avionul din Suedia, dar a ajuns cu bine, am răsfoit-o și sunt foarte încântată de cum a ieșit. Mulțumesc, draga mea Arina Stoenescu – publisher la Editura pionier press! Mulțumesc, Iulia Ignat, pentru frumoasele ilustrații! Și îi mulțumesc pentru traducere lui Matei Mihu, pentru că da, asta este prima poveste la care am colaborat „oficial”, cu numele lui pe copertă, deși noi scriem texte împreună de când avea el șase ani.

Citește în continuare "Mingea dorințelor has landed"