Categorii Însemnări

Mașinuța Curcubeu s-a împrietenit și cu micuții din Târgu Mureș

de Sînziana Popescu
În vizită la Școala Gimnazială „Mihai Viteazul” din Târgu-Mureș
În vizită la Școala Gimnazială „Mihai Viteazul” din Târgu-Mureș

„Mașinuța Curcubeu” este, cu siguranță, cartea cu care am colindat cel mai mult prin țară și prin străinătate. Am prezentat-o la Târgul Internațional de Carte de la Göteborg, am trecut prin câteva dintre școlile și grădinițele bucureștene, am ajuns și la Biblioteca Națională a României, la Ludoteca „Apolodor din Labrador”, unde a avut loc lansarea, am fost și la Cluj, locul fermecat din care a și pornit povestea cărții, iar pentru 2016 am deja în program multe alte opriri prin școlile din Capitală, dar și din țară. Cu toate acestea, ca un făcut, niciodată nu ajunsesem să le citesc câte ceva și copiilor din orașul meu natal. Până la urmă însă, datorită doamnei învățătoare Maria Dulău, am reușit să-i cunosc și pe elevii școlii gimnaziale „Mihai Viteazul” din Târgu Mureș și să le prezint ultima mea năzbâtie – cartea bilingvă „Mașinuța Curcubeu”.

Prichindeii s-au bucurat tare mult de poveste, au admirat îndelung ilustrațiile Irinei Maria Iliescu, dar au fost foarte receptivi și la traducerea Arinei Stoenescu. Poate cei mai receptivi de până acum și asta datorită unui motiv foarte simplu: mulți dintre ascultătorii mei de ieri proveneau din familii mixte, deci cunoșteau cel puțin două limbi, pe cea a țării lor și pe cea maternă. Și dacă mai punem la socoteală și limbile străine de circulație internațională, pe care unii dintre ei începuseră să le învețe încă de la grădiniță (cei mai mulți studiau engleza și germana), pot afirma, fără exagerare, că acești micuți au înțeles care sunt beneficiile multiculturalității încă din fragedă pruncie.

Notă: Dragi copii, mai jos aveți multe poze de la evenimentul la care ați participat. Dacă v-a plăcut povestea și vreți să o recomandați prietenilor voștri, ascultați împreună online povestea lui Matei și a prietenei sale năzdrăvane, Mașinuța Curcubeu. Cartea poate fi comandată de la librăria engleză „Anthony Frost”.

Până când ne vom revedea, v-am lăsat mai jos și un audiobook cu povestea. Vă doresc audiție plăcută!

Portretul autorului

este creatoarea seriei fantasy Andilandi, despre aventurile din Celălalt Târâm ale unor copii „încercați” de invidie, egoism sau lipsă de încredere în sine. Dar nu puțini dintre vizitatorii noștri o cunosc și drept autoare de teatru pentru prichindei sau de cărți bogat ilustrate, pentru copii mai mici. Sînziana Popescu este membră a Uniunii Scriitorilor din România, Filiala de Literatură pentru Copii și Tineret, membră DacinSARA și a Asociației Scriitorilor pentru Copii și Adolescenți ”“ De basm.

Alte pagini semnate de Sînziana Popescu pe Tărâmul lui Andilandi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *