Categorii Jocuri simple și activități

Felicitare animată

Dacă bunicii prichindelului tău locuiesc la mare depărtare, și micuțul se prăpădește de dorul lor, îndeamnă-l să le facă o surpriză. Propune-i „marelui” artist să faceți împreună o felicitare animată pentru Buni. N-ar trebui să vă solicite prea mult, în schimb rezultatul vă va încânta pe amândoi, cu siguranță. Chiar dacă nu de prima dată…

De ce ai nevoie?

  • o coală albă de hârtie
  • o riglă
  • un creion
  • o radieră
  • carioci sau creioane colorate
  • lipici ori capsator

Cum procedezi?

Împarți coala în 20 de careuri egale, cu rigla și creionul. În primul careu îl rogi pe cel mic să deseneze un omuleț. Apoi, e rândul tău să copiezi desenul și în următoarele careuri, modificând ușor poziția unuia dintre membre. Atenție! Modificările de poziție trebuie să meargă mereu în aceeași direcție. Dacă v-ați hotărât să ridicați mâna dreaptă a omulețului, de exemplu, continuți s-o „ridicați” treptat și în careurile următoare.

După ce terminați de trasat conturul personajului în toate cele 20 careuri, colorați frumos fiecare desen în parte, având grijă să păstrați aceleași culori și la hainele personajului pe care urmează să-l animați, și la fundal. Apoi, decupați careurile, aranjați-le în ordine și capsați (sau lipiți) mica voastră felicitare-cărticică, astfel obținută.

Dacă o veți răsfoi cu repeziciune, veți fi surprinși de ce minunăție ați făcut. Personajul vostru va da din mânuță, își va mișca piciorul sau va zâmbi.

Nu mai stați pe gânduri, faceți-le o bucurie bunicilor! Distracție plăcută…

Portretul autorului

este un tip mereu vesel și pus pe treabă. Spre bucuria noastră, a acceptat cu plăcere să îngrijească acest site, ca un grădinar priceput ce se află...

Alte pagini semnate de Blajinul Ion pe Tărâmul lui Andilandi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *