Categorii Anunţuri

Atelier de scriere creativă marca Academia Motanov

de Sînziana Popescu

Pfff! Se pare că prima postare din 2020 apare de-abia în februarie. 😀 Rușinică să-mi fie că am fost așa de leneșă în anul ăsta și am reușit performața să sar pur și simplu peste luna ianuarie. Dar azi sper să-mi iau revanșa cu un anunț haios. Deci, dragi prieteni, dacă aveți timp și chef, nu uitați că până pe 6 martie vă puteți înscrie copiii pentru atelierul de scriere creativă organizat de Academia Motanov, atelier pe care îl voi coordona în perioada 14 martie – 5 aprilie.

Cum ne vom distra la acest curs?

Păi, să vedem. Avem patru weekenduri, ce facem cu ele? Le împărțim așa:

1. Despre narațiune, planificarea acțiunii, scheme și sisteme
2. Despre dialoguri și vocile personajelor
3. Despre descriere. Reguli de bune maniere pentru scriitori.
4. Despre încălcarea regulilor de mai sus. Cu exemple: cine, când și de ce.

De la primul weekend până la al patrulea, copiii vor pune pe o structură narativă concepută de ei toate elementele necesare unei opere rotunde. Ultimul weekend nu este gândit pentru a le distruge cunoștințele acumulate, ci pentru a-i învăța că scriitorii cu adevărat mari, DUPĂ cunoașterea schemelor și procedeelor consacrate, își pot permite să se joace cu ele și să le reinventeze.

Mai multe detalii legate de înscriere găsiți pe pagina de event de pe Facebook, dar și pe site-ul Asociatiei Brain Fitness – Academia Motanov.

Înscriere: mail la [email protected] – cu motivație sau text scris de junior.

Locurile se ocupă în ordinea plății avansului (asta e ceva nou!), până pe 6 martie.

Ediția 10 a atelierului durează 4 weekenduri – 8 ședințe, fiecare a câte 2 ore (de la 10:00 la 12:00), în perioada 14 martie – 5 aprilie.

 

Portretul autorului

este creatoarea seriei fantasy Andilandi, despre aventurile din Celălalt Târâm ale unor copii „încercaţi” de invidie, egoism sau lipsă de încredere în sine. Dar nu puțini dintre vizitatorii noştri o cunosc şi drept autoare de teatru pentru prichindei sau de cărți bogat ilustrate, pentru copii mai mici. Sînziana Popescu este membră a Uniunii Scriitorilor din România, Filiala de Literatură pentru Copii și Tineret, membră DacinSARA și a Asociației Scriitorilor pentru Copii și Adolescenți – De basm.

Alte pagini semnate de Sînziana Popescu pe Tărâmul lui Andilandi.

Ți-a plăcut? Lasă-ne un comentariu.