Categorii Anunţuri

Curs de scriere creativă à la Academia Motanov

de Sînziana Popescu

Se pare că ne-a mers foarte bine la primul curs, că prea ne-am luat-o în cap și am mai organizat unul. Deci, dacă știți copii talentați, care citesc mult, spun și scriu istorioare trăznite, vă rog să le spuneți de cursul de mai jos. Știu că pe 15 mai vom rupe lanțurile și o s-o apucăm care încotro, da’ de școala online tot nu vom scăpa. Așa că, de ce să nu vă lăsați copiii să facă în weekend, tot online, ceva ce le place?

Cum ne vom distra la acest curs?

Păi, să vedem. Avem patru weekenduri, ce facem cu ele? Le împărțim așa:

1. Despre narațiune, planificarea acțiunii, scheme și sisteme
2. Despre dialoguri și vocile personajelor
3. Despre descriere. Reguli de bune maniere pentru scriitori.
4. Despre încălcarea regulilor de mai sus. Cu exemple: cine, când și de ce.

De la primul weekend până la al patrulea, copiii vor pune pe o structură narativă concepută de ei toate elementele necesare unei opere rotunde. Ultimul weekend nu este gândit pentru a le distruge cunoștințele acumulate, ci pentru a-i învăța că scriitorii cu adevărat mari, DUPĂ cunoașterea schemelor și procedeelor consacrate, își pot permite să se joace cu ele și să le reinventeze.

Mai multe detalii legate de înscriere găsiți pe pagina de event de pe Facebook, dar și pe site-ul Asociatiei Brain Fitness – Academia Motanov sau pe pagina de event de pe Facebook.

Înscriere: mail la [email protected] – cu motivație sau text scris de junior. Locurile se ocupă în ordinea plății avansului (asta e ceva nou!), până pe 10 mai. Ediția 11 a atelierului durează 4 weekenduri – 8 ședințe, fiecare a câte 2 ore (de la 10:00 la 12:00), în perioada 16 mai – 7 iunie.

Dacă sunteți curioși să vedeți cum ne-am descurcat la primul curs, găsiți compunerile copiilor pe pagina de Facebook a Academiei Motanov. Lectură plăcută! 😉

Portretul autorului

este creatoarea seriei fantasy Andilandi, despre aventurile din Celălalt Târâm ale unor copii „încercaţi” de invidie, egoism sau lipsă de încredere în sine. Dar nu puțini dintre vizitatorii noştri o cunosc şi drept autoare de teatru pentru prichindei sau de cărți bogat ilustrate, pentru copii mai mici. Sînziana Popescu este membră a Uniunii Scriitorilor din România, Filiala de Literatură pentru Copii și Tineret, membră DacinSARA și a Asociației Scriitorilor pentru Copii și Adolescenți – De basm.

Alte pagini semnate de Sînziana Popescu pe Tărâmul lui Andilandi.

Ți-a plăcut? Lasă-ne un comentariu.