Categorii Anunțuri

Lansare de carte la Cărturești Verona: Experimentul Martinel/ The Teddy B. Experiment

de Sînziana Popescu

Marți, 24 aprilie, de la ora 19.00, în ceainăria librăriei Cărturești Verona va avea loc lansarea cărții pentru copii Experimentul Martinel / The Teddy B. Experiment de Sînziana Popescu, cu ilustrații de Andra Badea, tradusă în limba engleză de Grațiela Georgescu, editată de Arina Stoenescu & Teri Schamp-Bjerede și publicată la editura suedeză pionier press, o editură specializată în cărți bilingve.

Dacă vreți să aflați povestea lui Teodor Martin, poreclit Martinel, băiețelul de nouă ani rămas singur acasă pentru că mama lui plecase să muncească în Spania, și a familiei învățătoarei lui, Daniela Dor, la care va ajunge să locuiască o vreme, vă așteptăm la Cărturești ca să sărbătorim împreună o carte inedită, ce spune povestea unui „pui de căpșunar” pe înțelesul copiilor.

Povestea începe atunci când doamna Dor descoperă că băiatul locuiește singur de ceva vreme, sub supravegherea unei vecine cam răutăcioase, după ce bunicul în grija căruia fusese lăsat inițial „a adormit și nu s-a mai trezit”, iar mama băiatului venise special în țară pentru a-l duce pe bătrân nu se știe unde, probabil „acolo, în Spania, unde sunt doctori mai buni”. Așa că Martinel e invitat să se mute provizoriu în casa învățătoarei lui, alături de soțul acesteia (medic) și de fiicele celor doi (Nico și Nora), unde va fi hrănit, îngrijit, ascultat, încurajat, îndrăgit. Va fi dus la teatru, unde îi va cunoaște pe actori. Va fi dus la palatul-muzeu Peleș, unde îl va cunoaște întâmplător pe însuși Regele României. Va fi dus la bunicii fetelor din Transilvania, care îl vor trata ca pe propriul lor nepot. Altfel spus, Martinel va avea parte de o sumedenie de bucurii, așa cum nu mai avusese de multă vreme, dar și de nenumărate peripeții, oferind acestui roman happy-end-ul pe care îl merită.

Cu aceeași ocazie vom vorbi și despre traducerea în limba engleză a cărții, semnată de Grațiela Georgescu, și despre CuteOsheniile Andrei Badea, care vor putea fi admirate atunci, dar și în perioada imediat următoare.

Portretul autorului

este creatoarea seriei fantasy Andilandi, despre aventurile din Celălalt Târâm ale unor copii „încercați” de invidie, egoism sau lipsă de încredere în sine. Dar nu puțini dintre vizitatorii noștri o cunosc și drept autoare de teatru pentru prichindei sau de cărți bogat ilustrate, pentru copii mai mici. Sînziana Popescu este membră a Uniunii Scriitorilor din România, Filiala de Literatură pentru Copii și Tineret, membră DacinSARA și a Asociației Scriitorilor pentru Copii și Adolescenți ”“ De basm.

Alte pagini semnate de Sînziana Popescu pe Tărâmul lui Andilandi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *