Categorii Anunțuri

Trombonel, hoțul zăpezii

de Sînziana Popescu
„Trombonel, hoțul zăpezii” de Sînziana Popescu, regia Florian Silaghi – în interpretarea trupei Arcadia a Teatrului Regina Maria din Oradea

Dragi prieteni din Oradea (și nu numai), dacă aveți chef de teatru duminica asta, vă invit la premiera „Trombonel, hoțul zăpezii”, după cel mai nou text al meu, care s-a transformat într-un spectacol haios, muzical, sub bagheta regizorală a lui Florian Silaghi și mulțumită actorilor din trupa „Arcadia” a Teatrului „Regina Maria” din Oradea. Dar cine e Trombonel? Nimeni altul decât Spiridușul Trumpisson, pe vremuri angajat în Regatul de la Pol, care după ce a fost concediat de Moș Crăciun pentru evaziune de jucării și-a schimbat numele și a ajuns în lumea noastră, fix într-o televiziune. Acolo și-a pus rapid o meșă portocalie (și fermecată pe deasupra!), care-l făcea să crească mare cât un om și tot ca un om (mare) să spună o sumedenie de prostii și să-i îndemne pe alții la rele. Oare cine îi va putea ține piept?

 

Iată și două foarte scurte fragmente, cât să vă fac curioși…

„MOȘ CRÄ‚CIUN: Clopoțel a sărit în spinarea lui Rudolf și au mers, au mers, au mers, au mers cale lungă să le ajungă. Am trecut prin orașe poluate, pe lângă ape pline de deșeuri și au străbătut străzi doldora de gunoaie nereciclate. Au văzut felinare aprinse în toiul zilei și apa țâșnind în neștire din stropitori pe timp de ploaie. Și câte și mai câte n-au văzut ei. Dar mai cu seamă au văzut oameni nepăsători. Oameni care aveau impresia că au primit lumea în care trăiau ca s-o epuizeze, nu ca s-o îngrijească și s-o lase moștenire copiilor și nepoților lor. Oameni care stăteau toată ziua, bună ziua cu nasul în televizor, ascultându-l pe Trumpison care le spunea că era foarte bine ce făceau. Că era bine să nu le pese, să fie răi și să distrugă tot ce ating. Că e normal să se întâmple așa. Și după multe, multe, peripeții, cei doi au ajuns și la bârlogul temutului Trumpison, prea-iubita lui Televiziune. Erau obosiți și demoralizați, dar nu s-au lăsat. Clopoțel a înaintat spre el, călare pe Rudolf, și i-a zis…

CLOPOÈšEL: Trombonel, predă-te!”

Și un scurt fragment din discursul lui Trombonel (a.k.a. Trumpison)

TRUMPISON: Nu există schimbări climatice! Asta e o mare prostie!Cum poate omul să încălzească planeta? Și cum adică să nu murdărim apele? Dar strămoșii noștri nu tot în apă se spălau? Apa trece și le duce pe toate, nu mai fiți așa de sensibili. Și ce e prostia asta cu reciclarea? Sunteți săraci? Nu vă permiteți nici măcar o pungă de plastic? Nu mai spun de economia la curent. Păi vouă vă place întunericul? De ce să nu lăsați luminile aprinse în toată casa? Nu vă e teamă de bau-bau, dar vă teamă că o să dispară zăpada? Și dacă dispare ce? Vom avea mai multe insule. Și plaje. Și distracție. Chiar vă rog: faceți zăpada să dispară! Faceți planeta fierbinte din nou! (aparte) Ha, ha, ha, s-a zis cu tine, Moș Crăciun! S-a zis cu regatul tău de nea și cu uzina de jucării pentru copii! Vei vedea!

Marșul lui Trumpisson (prelucrare după Yankee Doodle)

Eram și eu un elf fruntaș
în casa lui Crăciun,
dar m-au gonit ca pe-un borfaș.
N-am uitat nici acum.

Mi-au spus că sunt evazionist
și hoț de jucării.
Un speculant urât și trist
cu vise de copii.

Ce dacă însă am furat
din darurile lui?
Crăciun cu mine s-a purtat
complet al dracului!

Da, nu mi-e frică să înjur
sunt chiar un specialist.
Înșel de drag, iar, când pot, fur,
și mint ca un artist.

În viață nu știu ce e frica,
rușinea sau durerea,
Fiindcă eu nu iubesc nimica
Doar banii și puterea!

REFREN
Dar mă voi răzbuna cumplit
pe Moș și spiriduși.
Voi da zăpada la topit!
Adio derdeluș!

REFREN (alternativ)
Dar mă voi răzbuna cumplit
pe spiriduși și reni.
Voi da zăpada la topit!
Adio bulgăreli!

Vă așteptăm așadar la teatru, să vedeți cum puteți elibera lumea din mâinile elfului cel rău, Trombonel!

Biletele s-au pus în vânzare la Agenția de Bilete a Teatrului de marți până vineri în intervalul orar 10:00 – 19:00, iar în weekend între orele 10:00 – 13:00. Puteți achiziționa bilete și cu o oră înainte spectacol sau online pe BiletMaster.ro.

Pentru informații suplimentare și rezervări de bilete, vă invităm să sunați la numărul de telefon: 0259/440.742. Mai multe detalii despre spectacol găsiți pe pagina Teatrului „Regina Maria” din Oradea.

„Trombonel, hoțul zăpezii” de Sînziana Popescu, regia Florian Silaghi, scenografia Csuri Emese și muzica Dorin Griguță / Trupa Arcadia a Teatrului „Regina Maria” din Oradea
Portretul autorului

este creatoarea seriei fantasy Andilandi, despre aventurile din Celălalt Târâm ale unor copii „încercați” de invidie, egoism sau lipsă de încredere în sine. Dar nu puțini dintre vizitatorii noștri o cunosc și drept autoare de teatru pentru prichindei sau de cărți bogat ilustrate, pentru copii mai mici. Sînziana Popescu este membră a Uniunii Scriitorilor din România, Filiala de Literatură pentru Copii și Tineret, membră DacinSARA și a Asociației Scriitorilor pentru Copii și Adolescenți ”“ De basm.

Alte pagini semnate de Sînziana Popescu pe Tărâmul lui Andilandi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *