Categorii Anunțuri, Zi de zi

Campionatul poveștilor cu Petrică: atelier de cărți personalizate

de Sînziana Popescu

Dragi prieteni cu copii, cu nepoți, cu prieteni ori vecini cu copii, dragi educatori ce păstoriți clase de copii isteți și creativi, vă rog să nu uitați de atelierul Campionatul poveștilor cu Petrică, de sâmbătă, 11 noiembrie, ora 12.00, de la Librăria Humanitas de la Cișmigiu. Nu de alta, dar va fi unul extrasuperlingurițănemaipolonic! 😉 Adică nu va fi doar o lectură cuplată cu un atelier de ilustrații, așa cum am mai făcut și eu și au mai făcut și alții până acum, mult mai bine decât mine, ci va fi un atelier de cărți personalizate. Ta-na-naa!

Ce vom face, concret, pe puncte? Păi, mai întâi de toate, le voi povesti micilor autori una-alta despre cartea model (Pentru Petrică, iepurașul meu cu ochii roșii), în timp ce Iulia Ignat le va arăta ilustrații, fix așa cum face și în filmulețul de mai jos, apoi cei mici vor putea scrie și ilustra și ei povestea unui animal de casă: a celui pe care l-au avut și de care le e tare dor, a celui pe care-l au și-l iubesc la nebunie sau a celui pe care și-l doresc, dar nu l-au primit încă.

https://www.facebook.com/sinziana.popescu/videos/1560442697324028/

Și uite așa, pâș, pâș, cu răbdare și multe explicații primite din partea ilustratoarei cărții, Iulia Ignat, și a mea, sunt încredințată că vom întregi colecția „PanDA” a editurii Pandora M cu multe titluri interesante: „Pentru Misha, pisicuța zburdalnică”, „Suflețel, maimuțica poznașă”, „În gând cu Cif, marele câine alb”, „Lui Meddox, țestoasa buclucașă” și cu câte și mai câte titluri și istorioare trăznite nu vor închipui acești autori în devenire. Vă așteptăm așadar cu drag și cu emoție, pentru că emoțiile sunt bune, nu-i așa (ne asigură colegii de editură), mai cu seamă dacă te pregătești temeinic pentru un astfel de eveniment, iar noi ne-am pregătit. 😉

Iată și ce v-au pus deoparte prietenii de la editura Pandora M: caiețele cu fundițe, făcute cu migală din blocuri de desen, deci numai bune pentru un atelier de cărți personalizate, multe carioci și, desigur, premii în cărți și ursuleți.

 

Portretul autorului

este creatoarea seriei fantasy Andilandi, despre aventurile din Celălalt Târâm ale unor copii „încercați” de invidie, egoism sau lipsă de încredere în sine. Dar nu puțini dintre vizitatorii noștri o cunosc și drept autoare de teatru pentru prichindei sau de cărți bogat ilustrate, pentru copii mai mici. Sînziana Popescu este membră a Uniunii Scriitorilor din România, Filiala de Literatură pentru Copii și Tineret, membră DacinSARA și a Asociației Scriitorilor pentru Copii și Adolescenți ”“ De basm.

Alte pagini semnate de Sînziana Popescu pe Tărâmul lui Andilandi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *