Categorii Cronici și recomandări

Miss Potter

de Sînziana Popescu

Nu știu dacă voi ați apucat să vedeți trailerul „Miss Potter” pe HBO, dar eu m-am bucurat când am dat peste el și l-am căutat repede-repede pe google video, ca să vi-l arăt și vouă. Și chiar dacă filmul o să apară pe ecranele noastre doar prin noiembrie, m-am gândit să nu pierd niciun prilej și să vă reamintesc de autoare, Beatrix Potter, și de basmele ei fără egal.

Sper să va amuze filmulețul. Eu nu numai că m-am distrat, dar am și aflat chestii noi. De exemplu, atunci când am citi „Povestea doamnei Șoricel” și „Povestea domnișoarei Motocel”, spre rușinea mea, habar n-am avut că autoarea și ilustratoarea erau una și aceeași persoană.

Portretul autorului

este creatoarea seriei fantasy Andilandi, despre aventurile din Celălalt Târâm ale unor copii „încercați” de invidie, egoism sau lipsă de încredere în sine. Dar nu puțini dintre vizitatorii noștri o cunosc și drept autoare de teatru pentru prichindei sau de cărți bogat ilustrate, pentru copii mai mici. Sînziana Popescu este membră a Uniunii Scriitorilor din România, Filiala de Literatură pentru Copii și Tineret, membră DacinSARA și a Asociației Scriitorilor pentru Copii și Adolescenți ”“ De basm.

Alte pagini semnate de Sînziana Popescu pe Tărâmul lui Andilandi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *