Categorii Degustare de carte

Cole goes on holiday

de Ana Groszler

“Did the cat eat your tongue?” asked the stranger who, meanwhile, had climbed down from the roof and reached Cole.

“Of course not. Besides, snowmen don’t have tongues,” he added, reasonably.

“I know that,” the woman assured him. “Tell me, do you know any mechanic around here who can fix the blimp? I have no idea about such things and I’m about to miss this year’s YBWW.”

“What’s a YBWW?” Cole asked.

“The Yearly Ball of Witches and Wizards, silly. It starts soon, and if I’m late again today, I will definitely not be invited next year.”

“Who are you, anyway?” the snowman asked, becoming more and more confused.

“Where are my manners? I’m a witch—TangleJars—from the town of HocusPocusMagicus,” the woman introduced herself.

 

Ana-Iulia Glonin

„De când eram mică îmi plăcea să spun povești. Povesteam despre lumea pe care mi-o făurisem, despre aventurile pe care le trăiam acolo și prietenii pe care îi întâlneam. Odată ce am descoperit desenul și culoarea, nu mi-am mai dorit altceva decât să adaug și imagine acelor povești. Dar nu numai alor mele, ci și poveștilor scrise de alții, căci așa e și mai ușor să deschizi ușa către lumea imaginației.”

Mai multe detalii despre Ana-Iulia Glonin găsiți pe pagina ei de ilustrator pe Facebook.

 


Degustarea de carte a zilei a fost „Cole goes on holiday” de Ana Groszler, cu ilustrații de Ana-Iulia Glonin. Dacă vreți să aflați mai multe despre poveștile Anei, îi puteți citi blogul, iar cartea o puteți găsi aici pentru limba engleză și aici pentru limba germană. Lectură plăcută!

Portretul autorului

a născocit prima poveste pentru copii în copilărie, prin clasele primare. Se numea „Secretul scoicilor marine”, iar personajul principal era o fetiță curioasă și curajoasă, cu talent de detectiv. De atunci, cu pauze mai lungi sau mai scurte, a continuat să scrie povești. La sfârșitul anului 2013, cu sprijinul prietenilor de la Empower, a ținut un atelier de scriere creativă care s-a numit „Pe bicicletă cu un crocobaur”, iar în 2015 a debutat literar în revista pentru copii „Ghidul pozneț de cultură”. A mai scris articole pentru Empower, povești pentru „Coșul de legume”, „Fabulafia”, „Noipovești.ro” și proză scurtă pentru „Clubul Scriitoarelor”, din care face parte.

Alte pagini semnate de Ana Groszler pe Tărâmul lui Andilandi.

Ți-a plăcut? Lasă-ne un comentariu.