Categorii Însemnări

Cu Andilandi la școala nr. 194 „Marin Sorescu”

de Sînziana Popescu

Azi la prânz m-am văzut cu elevii de la școala nr. 194 (Marin Sorescu), pentru că, după cum vă spuneam și într-un post mai vechi, în paralel cu turneul oficial de promovare am dat startul și unui „school tour”.

Le mulțumesc pentru invitație copiilor și doamnei Carolina Niță. Pentru mine a fost o mare bucurie să mă întâlnesc cu niște puști atât de haioși și de isteți, interesați de mitologia românească și care citiseră câteva dintre basmele clasice culese de Petre Ispirescu, ba chiar și povestea „Făt-Frumos din lacrimă” a lui Mihai Eminescu. Și, desigur, erau deja la curent cu felul în care arată și se poartă Zmeii ori cu transformarea Cailor Năzdrăvani. Deci n-a fost greu să continuăm discuția despre ființele fantastice din mitologia noastră (Blajini, Iele, Uriași, Căpcâni, Solomonari și Balauri, Crăiasa albinelor, Ursitoare și Sfânta Vineri) și uite așa să intrăm, pâș-pâș, în atmosfera cărților seriei „Andilandi”.

Sper din suflet să caute în librării și celelalte cărți ale seriei fantasy Andilandi (Editura Nemi), să le citească și, eventual, chiar să discutăm despre ele la o următoare întâlnire. Eu le-am promis că le voi da de știre când (și în ce librărie) voi mai avea evenimente în București.

Vă mulțumesc, dragi copii! Mii de mulțumiri și doamnei Carolina Niță!

Credit foto: Carolina Niță, Matei & Vlad

Portretul autorului

este creatoarea seriei fantasy Andilandi, despre aventurile din Celălalt Târâm ale unor copii „încercaţi” de invidie, egoism sau lipsă de încredere în sine. Dar nu puțini dintre vizitatorii noştri o cunosc şi drept autoare de teatru pentru prichindei sau de cărți bogat ilustrate, pentru copii mai mici. Sînziana Popescu este membră a Uniunii Scriitorilor din România, Filiala de Literatură pentru Copii și Tineret, membră DacinSARA și a Asociației Scriitorilor pentru Copii și Adolescenți – De basm.

Alte pagini semnate de Sînziana Popescu pe Tărâmul lui Andilandi.

Ți-a plăcut? Lasă-ne un comentariu.