Categorii Însemnări

Cum am sărbătorit Ziua Internațională a Cărții

de Sînziana Popescu
Bucurie mare la „Bucuria poveștilor”

Poate n-ați știut, dragi prieteni, dar azi, 23 aprilie, a fost o zi de mare sărbătoare: Ziua Internațională a cărții și a drepturilor de autor. Această zi este organizată de UNESCO în scopul promovării lecturii, publicării și a drepturilor de autor. Prima astfel de manifestare s-a desfășurat în 1995.

Nu știu cum ați sărbătorit voi, poate-mi spuneți și mie, dar eu m-am distrat de minune împreună cu Adriana Ene și cu copiii invitați la emisiunea „Bucuria poveștilor” (Radio Trinitas).

 

Le-am răspuns la întrebări, le-am prezentat cărțile mele (Mașinuța Curcubeu, Pentru Petrică, iepurașul meu cu ochii roșii, Experimentul Martinel / The Teddy B. Experiment, cărțile seriei fantasy Andilandi, de care ne-am propus să ne ocupăm în mod special într-o viitoare emisiune), le-am citit câte ceva din Experimentul Martinel / The Teddy B. Experiment, mi-au citi și ei câteva fragmente din cărțile primite-n dar, și, nu în ultimul rând, i-am invitat pe toți la lansarea de mâine, 24 aprilie, de la Cărturești: Book launch Bucharest: The Teddy B. Experiment.

 

Deci nu uitați, da? Vă dau întâlnire mâine, de la ora 19.00, în ceainăria librăriei Cărturești Verona. 😉 Mulțumesc, Adriana Ene! Mulțumesc, Iustina, Marina și Ioan!

Portretul autorului

este creatoarea seriei fantasy Andilandi, despre aventurile din Celălalt Târâm ale unor copii „încercaţi” de invidie, egoism sau lipsă de încredere în sine. Dar nu puțini dintre vizitatorii noştri o cunosc şi drept autoare de teatru pentru prichindei sau de cărți bogat ilustrate, pentru copii mai mici. Sînziana Popescu este membră a Uniunii Scriitorilor din România, Filiala de Literatură pentru Copii și Tineret.

Alte pagini semnate de Sînziana Popescu pe Tărâmul lui Andilandi.

1 comentariu la “Cum am sărbătorit Ziua Internațională a Cărții

Ți-a plăcut? Lasă-ne un comentariu.