Categorii Însemnări

Cură de teatru, și nu numai, la „Nil Wochenende / Weekendul de Teatru Nil”

de Sînziana Popescu

După o călătorie de nouă ore și jumătate cu trenul, în care am putut admira culturi lacustre, berze pășind sfioase printre bălți, gări superbe lăsate-n paragină, în care am numărat mii de cuiburi de ciori și am privit Dunărea la Cazane printr-un geam făcut țăndări, am ajuns finalmente la destinație, dornică să vizitez un oraș frumos, cu oameni pe măsură, și să văd multe spectacole.

A doua zi am zis „Rămâi gazdă (blănoasă) sănătoasă!” și am luat-o frumușel la pas prin urbe. Deși vremea a fost năzuroasă, am văzut multe locuri frumoase și m-am simțit de minune într-un oraș tihnit, așezat și încărcat de istorie.

Tot atunci am fost în vizită și la ilustratoarea Livia Coloji, care se pregătea de Târgul Bazar, împreună cu colegii ei de la studioul „Balamuc”.

Am stat puțin de vorbă despre proiecte trecute și viitoare, apoi am purces către Teatrul German, unde am asistat la trei spectacole minunate: „Domnul de ciocolată” , despre care Livia mi-a zis că n-ar strica să încerc să-l transform într-o poveste, „Sânge nebun” și „Jocul de-a vacanța”, am cunoscut copii talentați, adevărați actori în devenire, și mi-am amintit cât de frumos e, de fapt, textul lui Sebastian și cât de actual a rămas. Păcat că nu se joacă mai des dramaturgi români. Poate n-ar strica să încerce și alții să-i recitească, pe la alte teatre mici și mari, și să vadă că nu sunt chiar toți „fumați”.

N-am să postez pe blog și pozele de la bere, dar vă asigur că în Timișoara găsiți multe terase haioase și că oamenii sunt faini și sunt mari iubitori de animale – am „cunoscut” multe mâțe, câini, chiar și lupi simpatici.

În dimineața următoare, în drum spre gară, m-am mai plimbat prin oraș și chiar mi-a părut rău că n-am putut să stau mai mult. Vă sfătuiesc să vizitați Timișoara, să vedeți cât mai multe spectacole la Teatrul German, pentru că au cea mai bună trupă din oraș, și să stați mai mult de două zile. Cică cel mai fain ar fi prin luna mai. Cel puțin așa mi-au zis bănățenii. 😉

Portretul autorului

este creatoarea seriei fantasy Andilandi, despre aventurile din Celălalt Târâm ale unor copii „încercați” de invidie, egoism sau lipsă de încredere în sine. Dar nu puțini dintre vizitatorii noștri o cunosc și drept autoare de teatru pentru prichindei sau de cărți bogat ilustrate, pentru copii mai mici. Sînziana Popescu este membră a Uniunii Scriitorilor din România, Filiala de Literatură pentru Copii și Tineret, membră DacinSARA și a Asociației Scriitorilor pentru Copii și Adolescenți ”“ De basm.

Alte pagini semnate de Sînziana Popescu pe Tărâmul lui Andilandi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *