Categorii Însemnări

Domnul de Ciocolată merge mai departe

de Sînziana Popescu
Lectură la librăria "Semn de carte"

Anul trecut pe vremea asta vă făceam cadou de Moș Nicolae, împreună cu Editura LiterNet, varianta virtuală a textului „Domnul de Ciocolată”. Ba mai găsisem pe un alt site și locul de unde putea fi ascultat online spectacolul radiofonic după textul mai sus pomenit, în regia domnului Mihai Lungeanu.

Azi, din păcate, n-am să vă ofer nimic nou, dar m-am gândit că ar fi frumos să vă povestesc și vouă ce s-a întâmplat între timp cu textul publicat la LiterNet. Bine, povestea piesei e ceva mai lungă… După ce a primit marele premiu la concursul de dramaturgie organizat în cadrul Festivalului Internațional de Păpuși și Marionete de la Galați, în 2005, și a avut parte de un minunat specatacol-lectură tot atunci, textul s-a montat la Radio România (unde cred că se mai difuzează din când în când), la Teatrul „I. D. Sârbu” din Petroșani și, mai nou, a făcut parte dintr-un proiect școlar inedit, intitulat „Povești noi pentru voi”.

Puteți viziona știrea pe site-ul librăriei Semn de carte din Reșița. Eu de-abia azi am aflat că povestea piesei continuă atât de frumos și sper din suflet să vă bucurați și voi alături de mine.

Portretul autorului

este creatoarea seriei fantasy Andilandi, despre aventurile din Celălalt Târâm ale unor copii „încercați” de invidie, egoism sau lipsă de încredere în sine. Dar nu puțini dintre vizitatorii noștri o cunosc și drept autoare de teatru pentru prichindei sau de cărți bogat ilustrate, pentru copii mai mici. Sînziana Popescu este membră a Uniunii Scriitorilor din România, Filiala de Literatură pentru Copii și Tineret, membră DacinSARA și a Asociației Scriitorilor pentru Copii și Adolescenți ”“ De basm.

Alte pagini semnate de Sînziana Popescu pe Tărâmul lui Andilandi.

2 comentarii la “Domnul de Ciocolată merge mai departe

  1. Dar de ce nu ai comentarii?! Nu înțeleg de ce lumea nu comentează, atunci când descoperă pe cineva atât de grozav, aÅŸa cum ești tu! Eu nu mă pot abține, niciodată 🙂

    Am scris despre tine, astăzi, aÅŸa alambicat ÅŸi împrăÅŸtiindu-mă pe câmpii, cum scriu eu 🙂 Mă bucur mult că te-am descoperit ÅŸi sper sa citeÅŸti ce am scris, pentru că mi-e greu să reproduc aici, succint, ce am scris la mine pe blog 🙂

  2. Din păcate, mesajul precedent a fost tratat ca spam, din cauza asta nu a apărut. În plus, nici nu prea am timp să mă ocup de site aÅŸa cum s-ar cuveni pentru că am multe altele de scris (acum lucrez la seria Andilandi) ÅŸi de-abia mai apuc să dorm. 🙂 Dar dădusem deja de blogul tău pe alte căi ÅŸi îÅ£i mulÅ£umesc mult pentru semnalare.

    Mă bucur că fetiÅ£a ta s-a îndrăgostit de teatrul radiofonic, am multe piese radiofonice care cred că îi vor fi pe plac- „ViaÅ£a ca o poveste”, „Alunecând într-o prună”, „Domnul de Ciocolată”, „Anotimpurile buclucaÅŸe”. Pentru ca să nu se supere nimeni însă, mai ales cei de la Radio România, trebuie să precizăm că piesele acestea, inclusiv „Domnul de Ciocolată” au fost produse de Teatrul NaÅ£ional Radiofonic, nu de Trilulilu. Pe Trilulilu le găsiÅ£i doar accidental ÅŸi le puteÅ£i asculta, dar ele au fost produse de Radio România.

    Dacă intraÅ£i pe site-ul radioului sigur găsiÅ£i când se redifuzează ÅŸi le puteÅ£i asculta la radio, în maÅŸină sau unde vreÅ£i voi. Textul „Domnul de Ciocolată”, asemenea majorităÅ£ii pieselor mele, a fost regizat de Mihai Lungeanu, iar „Alunecând într-o prună” de Mircea Albulescu, care a făcut parte ÅŸi din distribuÅ£ie. În plus, deÅŸi e o piesă veche – am scris „Domnul de Ciocolată” în 2005, cu 8 ani în urmă, când a fost premiată ÅŸi a început să fie ÅŸi jucată – iată că se mai joacă încă… De curând „Domnul de Ciocolată” s-a montat la Teatrul din Baia Mare ÅŸi va avea premiera chiar luna aceasta, în 30 martie. Sper să nu uit să ÅŸi anunÅ£ evenimentul. 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *