Categorii Însemnări

La BOOKerini cu „Experimentul Martinel”

de Sînziana Popescu
La BOOKerini cu „Experimentul Martinel”

În prima zi de „BOOKerini – Târg de carte pentru copii” am discutat cu participanții la atelierul nostru despre Martinel, despre povestea lui și mai ales despre marea lui pasiune pentru extratereștri. Micii ilustratori au pășit pe urmele protagonistului, închipuind extratereștri care mai de care mai haioși, care vor fi incluși în cartea „Experimentul Martinel / The Teddy B. Experiment”, ce urmează să apară la finele lunii noiembrie la editura suedeză pionier press. Le mulțumim pentru găzduire organizatorilor și vă invităm să vă înscrieți la atelierele care vor avea loc în acest weekend.

Găsiți programul târgului chiar aici

În ciuda emoțiilor inerente, atelierul a fost unul reușit, zic eu, iar copiii s-au simțit bine. Am vorbit despre cum se face o carte, pe etape, de la scrierea textului și finisarea ilustrațiilor până la ieșirea cărții din tipografie, iar micuții au desenat cât au putut de frumos și s-au interesat când va ieși de la tipar cartea la care și ei au contribuit.

Dacă am vreun mic regret legat de atelierul nostru este că n-am mai apucat să le și citesc micilor ilustratori niște fragmente. N-a mai fost timp. Cel puțin, nu și pentru această carte. Dar nu-i nimic, dragi copii. Fiți cu ochii pe pagina noastră de Facebook, pentru că acolo vor apărea treptat scurte fragmente din „Experimentul Martinel”, poate chiar și niște înregistrări Soundcloud, așa cum am făcut și pentru „Mașinuța Curcubeu”, publicată la aceeași editură.

Vă mulțumim pentru participare și sperăm că veți fi alături de noi și la lansare!

Portretul autorului

este creatoarea seriei fantasy Andilandi, despre aventurile din Celălalt Târâm ale unor copii „încercați” de invidie, egoism sau lipsă de încredere în sine. Dar nu puțini dintre vizitatorii noștri o cunosc și drept autoare de teatru pentru prichindei sau de cărți bogat ilustrate, pentru copii mai mici. Sînziana Popescu este membră a Uniunii Scriitorilor din România, Filiala de Literatură pentru Copii și Tineret, membră DacinSARA și a Asociației Scriitorilor pentru Copii și Adolescenți ”“ De basm.

Alte pagini semnate de Sînziana Popescu pe Tărâmul lui Andilandi.

1 comentariu la “La BOOKerini cu „Experimentul Martinel”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *