Categorii Anunțuri

Lansare de carte bilingvă

de Sînziana Popescu
Afiș online Mingea dorințelor

Afiș online Mingea dorințelor

 

Astăzi, 24 aprilie, de la ora 19, la Cărturești Verona, vă aștept pe toți, cu mic, cu mare, copii și părinți, să povestim despre „Mingea dorințelor”, noua mea carte. Mai multe detalii găsiți pe pagina de event.

„În acea zi toate îi merseră pe dos. Nu avu chef de decupat, nu mâncă și nici nu se dădu pe tobogan, cum făcea de obicei. Se jucă întruna cu mingea.”


Èši-ai dorit vreodată ca problemele tale să dispară ca prin farmec? Ai vrut să ai o minge, o floare sau o lampă fermecată? Știu că eu mi-am dorit asta. Și nu doar în copilărie. La fel ca mulți dintre noi, Maya – eroina acestei povești – vrea și ea să scape de griji cât mai ușor și mai rapid cu putință. De aceea, i-am și scris povestea cu gândul la prietenii mei de odinioară, la copiii care am fost toți cândva și, bineînțeles, la proprii noștri copii. Cum îi putem ajuta să înfrunte lumea asta adesea neprietenoasă în care i-am adus? Cum am putea să-i pregătim pentru un viitor incert? Doar învățându-i să fie răbdători, calmi, prietenoși și, mai ales, flexibili. Problemele există pentru a fi rezolvate. Simplu, ca un puzzle. Apoi vor apărea altele în loc și tot așa. Nu trebuie să ne simțim copleșiți din cauza asta, ci trebuie să continuăm să le rezolvăm și să învățăm să ne bucurăm de fiecare mic succes obținut.

Știu că deseori este mai simplu să dai sfaturi, decât să le pui în practică, dar părerea mea e că dacă un copil învață să fie zen de mic, îi va fi mai ușor în viață. Puștilor le-am mai vorbit despre asta în volumul de povestiri al seriei Andilandi –„Istorioare cu cosițe”, mai precis în povestea „De-a Zmeii și Blajinii”, în care zmeii erau educați de mici să lupte, pentru că ei erau convinși că lumea există doar pentru a fi cucerită, în timp ce Blajinii erau învățați să trăiască în armonie cu tot ce-i înconjoară, așa că m-am gândit să reiau tema (altfel) în această carte și pentru prichindei de 3-7 ani.

Cartea a fost tradusă în limba engleză de Matei Mihu, care, din păcate, nu va putea participa la lansare, pentru că este student (în plină sesiune) pe alte meleaguri. Da, este student, știu cum sună asta pentru cei care-l știu de când era la „grădi” și îl luam cu mine la lansări, filmări și spectacole, dar na, timpul zboară, ei cresc și noi întinerim. Deci Matei nu vine luni la Cărturești, dar vom fi acolo noi, fetele: ilustratoarea cărții – Iulia Ignat – tânără, pe val și foarte dragă mie, cel mai talentat designer pe care îl știu – Arina Stoenescu – pionier press și cu mine. Deci dacă sunteți curioși să aflați și povestea din spatele poveștii și nu numai, vă așteptăm cu drag și mari emoții azi, de la ora 19, la Cărturești Verona, ca să uităm pentru o clipă de griji și să vorbim în tihnă despre lucruri frumoase și cu miez.

Portretul autorului

este creatoarea seriei fantasy Andilandi, despre aventurile din Celălalt Târâm ale unor copii „încercați” de invidie, egoism sau lipsă de încredere în sine. Dar nu puțini dintre vizitatorii noștri o cunosc și drept autoare de teatru pentru prichindei sau de cărți bogat ilustrate, pentru copii mai mici. Sînziana Popescu este membră a Uniunii Scriitorilor din România, Filiala de Literatură pentru Copii și Tineret, membră DacinSARA și a Asociației Scriitorilor pentru Copii și Adolescenți ”“ De basm.

Alte pagini semnate de Sînziana Popescu pe Tărâmul lui Andilandi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *