• Sînziana Popescu | blog

  Zapis de trecere către o altfel de copilărie

  „Mașinuța Curcubeu / Lilla Regnbågsbilen” la BOOKFEST

  de Sînziana Popescu

  T T T

  Mașinuța Curcubeu la Bookfest

  De vreo doi ani tot colindăm cu Mașinuța Curcubeu / Lilla Regnbågsbilen prin țară și în afară, am citit povestea în limba română, le-am arătat copiilor ilustrațiile, dar nu ne-am gândit să citim în paralel: și în limba română, și în suedeză. Asta până de curând, la Bookfest 2017, când Suedia a fost invitată de onoare, iar nouă ne-a venit ideea să facem un astfel de mic experiment. Așa că vineri, 26 mai, copiii au ascultat în premieră lectura bilingvă a poveștii cu gurițele larg deschise și cu ochii cât farfurioarele de ceai, mai ales când le citea traducătoarea Arina Stoenescu în limba elfilor. Apoi am vorbit despre puterea prieteniei de a te schimba în bine, despre cum s-ar cuveni să te porți pentru a-ți ține prietenii aproape, dar și despre țara invitată și despre copiii suedezi, iar pe unii dintre ascultători i-am dat gata de-a dreptul. Pozele ne stau mărturie. 🙂

  La sfârșitul întrevederii, cei mici s-au strâns în jurul scriitorului suedez Mårten Sandén pentru a-i pune întrebări, pentru că ei nu cunoșteau alt autor suedez pentru copii în afară de Astrid Lindgren. Bucuria și entuziasmul lor mi-a amintit de o mai veche dorință de-a mea, aceea de a vedea traduse în limba română și cărțile autorilor suedezi contemporani. De pildă, „Zackarina und der Sandwolf” de Åsa Lind, „A House Without Mirrors” de Mårten Sandén sau „Prinsessans Rockband” de Per Gustavsson.

  Animated GIF - Find & Share on GIPHY

  A fost frumos, ne vedem și la anul! 😉

  Etichete:

  Sînziana Popescu este creatoarea seriei Andilandi, despre aventurile în Celălalt Târâm ale unor copii "încercaţi" de invidie, egoism sau lipsă de încredere în sine. Dar nu puţini dintre vizitatorii noştri o cunosc şi drept autoare de teatru pentru copii.

  Alte pagini semnate de

  Comentarii

  2 comentarii la "„Mașinuța Curcubeu / Lilla Regnbågsbilen” la BOOKFEST"

  Lasă un răspuns

  Felicitări pentru pentru idee și pentru zâmbetele de pe chipurile copiilor

  wpDiscuz