Categorii Anunțuri, Însemnări

Noi facem povești, la Cărturești

de Sînziana Popescu

 

Lume multă la atelierul de azi, de la Carturesti. Când am văzut cum plouă afară, parcă nici mie nu-mi venea să mă urnesc din casă și cu siguranță nu mă așteptam să mă întâlnesc în mansarda de la Verona cu atât de mulți copii isteți, părinți și bunici. Iar gazdele, foarte primitoare, au organizat o masă cu toate cărțile membrilor De basm & friends din librăria lor. Am văzut acolo nu doar cărțile colegelor care vor avea activități în săptămânile următoare (Andreea Iatagan, Laura Grunberg, Carmen Tiderle, Victoria Pătrașcu, Adina Rosetti și Iulia Iordan), ci și ale celor care nu vor susține ateliere de data asta (Cristina Andone, Simona Epure) și ale unor autori foarte îndrăgiți, dar care nu sunt membri De basm (Adina Popescu, Alex Moldovan, Florin Bican, Ioana Nicolae). De ce? Pentru că așa suntem noi, De Basmicii, amabili, ne susținem reciproc, ne promovăm unii pe alții și nu ducem lipsă de prieteni.

Cărțile de la Nemi au fost puține, dar câte au fost s-au vândut toate și cu siguranță vor mai exista cereri pentru vânzări online, iar la plecare, masa cu cărțile noastre era pe jumătate goală, pentru că fiecare părinte și-a putut alege cu ușurință poveștile pentru copiii lui, în funcție de vârstele micuților și de preferințe. Din partea copiilor, am auzit comentarii de genul „Adina Rosetti e pentru copii mari, nu e pentru tine” (fratele mai mare către junioara familiei), mămicile au decis că Adina Popescu e, de fapt, pentru ele, și au și plecat voioase cu cartea ei, iar cei mai mici din cititori au promis că vor veni și săptămâna viitoare, la Andreea Iatagan, ca să o ia pe Miko (Editura Pandora M – PanDA) „cu autograful autoarei”.

 

 

Una peste alta, m-am simțit grozav, mi-a prins tare bine atelierul ăsta și îmi place să cred că și cei mici s-au simțit la fel. Mi-am amintit că știu să scriu, să povestesc și că am o relație deosebită cu copiii, ceea ce nu e puțin lucru după ce ai trecut printr-o pandemie. E primul meu atelier „de după”, care chiar a ieșit foarte bine (copiii cred că ar fi rămas acolo ca să le povestesc / citesc toate romanele seriei Andilandi cap-coadă), iar pentru asta vreau să le mulțumesc scriitorilor De Basm implicați (pro bono) în organizare. În special, Andreei Iatagan, care a tras de mine să particip la proiectul „Noi facem povești”, deși eram oarecum între cărți (Andilandi are stoc aproape epuizat, iar Mingea Dorințelor va avea lansarea în aprilie), Adinei Rosetti, care a venit să mă susțină, împreună cu băiatul ei, Anton, dar și Luminiței Corneanu, care a promovat intens, online, proiectul nostru.

 

 

Dacă vă interesează cărțile mele, le puteți căuta la Cărturești, pe site-ul editurii pionier press găsiți Experimentul Martinel & Mingea dorințelor, la Nemira puteți vedea ce a mai rămas din seria Andilandi, iar povestea lui „Petrică, iepurașul meu cu ochii roșii”, publicată la Pandora M – colecția PanDA, o găsiți în multe librării.

 

 

Și nu uitați de următoarele evenimente marca De Basm, din mansarda Cărturești Verona!

 

 

Sâmbătă, 26 noiembrie, ora 11.00 Andreea Iatagan – „Miko și aventura din noaptea de Crăciun”
Duminică, 27 noiembrie, ora 11 Laura Grünberg – „Îmbrățișătoarea”
Sâmbătă, 3 decembrie, ora 17.00 Carmen Tiderle – „Trecere pentru Pitoni”
Duminică, 4 decembrie, ora 11.00 Victoria Pătrașcu – „Scrisori din Laponia”
Sâmbătă, 17 decembrie, ora 11.00 Adina Rosetti – „Crăciunul Domnișoarei Poimâine”
Duminică, 18 decembrie, ora 11.00 Iulia Iordan – „Luli și căsuța din copac”

Portretul autorului

este creatoarea seriei fantasy Andilandi, despre aventurile din Celălalt Târâm ale unor copii „încercați” de invidie, egoism sau lipsă de încredere în sine. Dar nu puțini dintre vizitatorii noștri o cunosc și drept autoare de teatru pentru prichindei sau de cărți bogat ilustrate, pentru copii mai mici. Sînziana Popescu este membră a Uniunii Scriitorilor din România, Filiala de Literatură pentru Copii și Tineret, membră DacinSARA și a Asociației Scriitorilor pentru Copii și Adolescenți ”“ De basm.

Alte pagini semnate de Sînziana Popescu pe Tărâmul lui Andilandi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *