Categorii Însemnări

Prima lansare marca Andilandi

de Sînziana Popescu

Sâmbătă a fost pentru mine o zi încărcată de emoții. Și nici nu e de mirare, doar au trecut paisprezece ani de când m-am apucat de scris la seria asta, unsprezece de când am publicat primul volum online, la LiterNet.ro, și vreo opt de când s-a dat startul primei ediții pe hârtie, la Mediamorphosis. Deci pot spune că am așteptat nițel momentul ăsta. Poate prea mult, dar a meritat.

Le mulțumesc din suflet atât celor care au fost alături de noi la Cărturești – copii, părinți, bunici, amici, rude și necunoscuți, cât și prietenilor care, deși n-au putut participa la sărbătoarea noastră, ne-au susținut online. Din pricina emoțiilor prea mari și a lipsei de experiență în materie de lansări, poate ne-am mai poticnit în discursuri și ne-am cam prins urechile în mufele retroproiectorului, deci n-am putut să prezentăm imaginile cu ilustrațiile Cireșicăi Litinschi Cuciuc, dar, cu toate stângăciile inerente, îndrăznesc să sper că v-ați simțit bine.

Copiii au fost încântați de cea mai nouă carte din seria Andilandi și de serie în general, de asta sunt încredințată. Am cunoscut trei prichindei, trei Vlazi, care mi-au mărturisit, cu mare mândrie, că pe ei îi cheamă „fix ca pe personajul principal din primul volum al seriei”. Unii mi-au destăinuit că știau seria de la prima ei ediție, ba chiar și citiseră cărțile fără ajutorul părinților. Alții, care nu citiseră încă primele romane, au fost curioși să afle cât mai multe despre ființele fabuloase din Tărâmul Păsării Măiestre (Iele, Zmei, Căpcâni, Balauri, Blajini, Sfinte, Ursitoare, Pitici etc). Erau foarte curioși mai ales în privința Solomonarilor, de care cei care nu citiseră încă seria nu auziseră mai nimic. O mămică m-a întrebat dacă cel de-al patrulea roman va apărea și în versiunea hardcover, pentru a-și completă colecția. Deocamdată nu știu, dar dacă va fi să fie, promit să vă anunț de îndată.

La sfârșit, la etapa autografe, în timp ce Cireșica desena de zor Păsări Măiestre, ba chiar le și învăța pe fetițe cum să o deseneze și ele pe Andilandi, eu am avut parte de câteva replici memorabile, așa cum mi se întâmplă mereu în preajma celor mici, de la care am tot timpul câte ceva de învățat. Când am întrebat-o cum o cheamă pe una dintre fetițe, mi-a răspuns, cu seninătate – „Păi, nu mă mai știi? Ne-am cunoscut la lansarea de anul trecut, cu Mașinuța Curcubeu!”. Iar alt băiat mi-a mărturisit că îi place seria Andilandi pentru că „nu seamănă cu Harry Potter”, pentru că „eroii sunt mereu alții, iar poveștile lor te surprind de fiecare dată”.

Vă mulțumesc, copii! Mi-ați făcut o mare bucurie. Cu permisiunea voastră, voi strânge toate aceste gânduri bune și le voi aranja sub brad, lângă darurile lui Moș Crăciun.

 

Balauri, Ursitoare, Iele, Sânziene, Zmei, Căpcâni, Uriași, Zâne-păsări, Zâne-pitice, Vâlve… e toată lumea prezentă la apel? Normal că nu. Prietenii seriei Andilandi vor remarca absența Blajinilor, a albinelor fermecate, a Strigoiului Iona, a Piticilor din clanurile lui Barbă-roșie și Barbă-albastră și a altor personaje ale seriei Andilandi.

Tot așa vi le-ați imaginați și voi? 🙂

 

Save

Save

Portretul autorului

este creatoarea seriei fantasy Andilandi, despre aventurile din Celălalt Târâm ale unor copii „încercați” de invidie, egoism sau lipsă de încredere în sine. Dar nu puțini dintre vizitatorii noștri o cunosc și drept autoare de teatru pentru prichindei sau de cărți bogat ilustrate, pentru copii mai mici. Sînziana Popescu este membră a Uniunii Scriitorilor din România, Filiala de Literatură pentru Copii și Tineret, membră DacinSARA și a Asociației Scriitorilor pentru Copii și Adolescenți ”“ De basm.

Alte pagini semnate de Sînziana Popescu pe Tărâmul lui Andilandi.

1 comentariu la “Prima lansare marca Andilandi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *