Știm că în această perioadă a anului mulți dintre copiii care ajung pe „Tărâmul lui Andilandi” sunt în pragul trecerii de la gimnaziu la liceu. Pentru că am asistat la dificultatea completării fișelor de înscriere cu codurile unor licee cu nume vag cunoscute din niște liste interminabile, ne-am gândit să vă punem la dispoziție harta liceelor de stat din București, pentru a vă ușura alegerea.

Citește în continuare "Harta liceelor de stat din București"

Afișul spectacolului "Domnul de Ciocolată" la Teatrul Municipal din Baia-Mare
Afișul spectacolului "Domnul de Ciocolată" la Teatrul Municipal din Baia-Mare
Domnul de Ciocolată a ajuns și la Baia-Mare
În 6 decembrie 2010 vă făceam cadou de Moș Nicolae, împreună cu Editura LiterNet, varianta virtuală a textului „Domnul de Ciocolată”, semnat de Sînziana Popescu, text care a apărut apoi și în volumul „Teatru pentru prichindei mari, mici și mititei”, publicat la Editura Mediamorphosis. Ba mai găsisem pe un alt site și locul de unde putea fi ascultat online spectacolul radiofonic după textul mai sus pomenit, în regia lui Mihai Lungeanu, produs de Teatrul Național Radiofonic.

Citește în continuare "„Domnul de Ciocolată” acum și la Teatrul din Baia-Mare"

Scenă din spectacolul "Când jucăriile spun pa"
Scenă din spectacolul "Când jucăriile spun pa"
Păpușa Fățarnică negociind cu banda Motociclistului, cu un Hopa-Mitică dezumflat, prins la mijloc
După cinci ani de reprezentații, spectacolul „Când jucăriile spun pa” de Sînziana Popescu, mai face parte încă din repertoriul Teatrului „Ion Creangă” din București. Distins în 2007 cu premiul I în cadrul Concursului de dramaturgie inclus în Festivalul Internațional ”œ100, 1.000, 1.000.000 de povești”, textul a fost montat în 2008 la același prestigios teatru, în viziunea regizorului Attila Vizauer și pe muzica lui George Marcu.

Citește în continuare "„Când jucăriile spun pa” – un spectacol de cursă lungă"

Ce-a văzut balonul...

Teoretic (și practic), acest website ar trebui să prezinte și idei despre lucruri interesante de făcut în timpul liber, în familie. Uneori apucăm să facem poze și să le postăm aici. Alteori doar ne simțim bine și vă povestim cum a fost și ce-am făcut. Adesea însă găsim asemenea filmulețe minunate și ne grăbim să le popularizăm… De această dată ne-a atras atenția experimentul unui băiețel și al ingeniosului său tătic, care au trimis în spațiul cosmic un balon meteorologic dotat cu o cameră video și au filmat atât ascensiunea, cât și o bună parte din coborâre.

Citește în continuare "Dincolo de nori"

Un cititor electronic pentru cărți pe hârtie

Una dintre cele mai răspândite distracții de seară este (sau ar trebui să fie) lectura „de noapte bună”, menită să îi introducă pe cei mici în lumea de basm, cu speranța unor vise la fel de colorate și de senine. Toți am trecut prin asta din cel puțin o perspectivă: cea a copilului. Unii dintre noi am experimentat-o și pe cea de-a doua, a părintelui. Iar cei mai răbdători, înțelepți și rezistenți au mai citit o dată aceleași povești și în calitate de bunici.

Citește în continuare "Lecturi de la distanță"

Ha, ha! Abia aștept să văd filmul ăsta. Promite să fie o poveste mai reușită decât cea din Avatarul lui Cameron, deși dragonii seamănă cu pterodactilii de pe Pandora. Iar ăla „mic” și negru nu vi se pare că râde ca Chewbacca la sfârșit? Cică se lansează pe 26 martie. Peste fix o lună. Eh, mult a fost, puțin a rămas. Pregătiți-vă de luptă… În 3D!

Citește în continuare "How to train your Dragon"

RudolphDe câțiva ani, de când avem parte de Internet de mare viteză, am descoperit în perioada Sărbătorilor de iarnă gustul posturilor de radio online asortate acestei teme. Casa se umple de colinde și evergreen-uri. Voci cristaline de copii, coruri serafice, celebrități din toate timpurile sau necunoscuți plini de pasiune vin să ne (în)cânte. Iată doar câteva exemple.

Citește în continuare "Posturi de radio cu colinde de Crăciun"