Știm că în această perioadă a anului mulți dintre copiii care ajung pe „Tărâmul lui Andilandi” sunt în pragul trecerii de la gimnaziu la liceu. Pentru că am asistat la dificultatea completării fișelor de înscriere cu codurile unor licee cu nume vag cunoscute din niște liste interminabile, ne-am gândit să vă punem la dispoziție harta liceelor de stat din București, pentru a vă ușura alegerea.

Citește în continuare "Harta liceelor de stat din București"

Între experiența mea de prea vechi cititor de cărți pentru copii și calitatea prea recentă de tată, ar fi trebuit să ignor cărțile dedicate minorilor. Dacă mă țin încă la curent cu genul, trebuie să mulțumesc Editurii Corint Junior și lui Daniel Cristea-Enache, cel care mă provoacă permanent oferindu-mi noile apariții ale acesteia.

Coperta cartii Uluitorul MauriceDar țin să precizez de la început că Uluitorul Maurice și rozătoarele lui educate (în românește în versiunea izbutită de Mirela Acsente la editura numită) nu este tocmai o carte pentru copii. În orice caz nu este una numai pentru ei. Faptul că am citit-o fără a o lăsa din mînă, abandonînd alte volume ba chiar și alte preocupări mai urgente în acel ultim week-end al Tîrgului Gaudeamus nu se datorează vreunei nostalgii puerile sau întoarcerii premature la infantilism. Cel puțin așa îmi place să cred!

Citește în continuare "Bine e să fii motan!"

Dezgheț cinematografic la Corint Junior

Coperta cartii Marea salvareApariția pe ecranele noastre a seriei a doua din filmul de desene animate „Era Glaciară” (Ice Age – 2) a prilejuit Editurii Corint Junior un tur de forță prin publicarea urgentă și binevenită a unui set de cărți pentru toate vîrstele, volume frumoase și bogat ilustrate. Traducerile sînt semnate de Gina Frîncu și Adrian Deliu după povestea originală de Kathleen Weidner Zoehfeld, iar ilustrațiile sînt desigur preluate din secvențele marelui succes de animație.

Cititorii mici pot beneficia de broșuri colorate cu text puțin sau mai mult, după vîrsta fiecăruia, în care acțiunea filmului este fragmentată în scurte povestiri autonome sub forma unor benzi desenate mai elaborate. Copiii care au trecut de faza incipientă a deprinderii literelor au de parcurs microromane care le relatează atractiv și destul de succint sinopsisul realizării de excepție a cinematografiei.

Citește în continuare "Dezgheț cinematografic la Corint Junior"