Tărâmul lui Andilandi

Zapis de trecere către o altfel de copilărie

Prietenii lui Andilandi


Harta liceelor de stat din București

Știm că în această perioadă a anului mulți dintre copiii care ajung pe „Tărâmul lui Andilandi” sunt în pragul trecerii de la gimnaziu la liceu. Pentru că am asistat la dificultatea completării fișelor de înscriere cu codurile unor licee cu nume vag cunoscute din niște liste interminabile, ne-am gândit să vă punem la dispoziție harta liceelor de stat din București, pentru a vă ușura alegerea.

Citeşte mai departe »

Bine e să fii motan!

Între experienţa mea de prea vechi cititor de cărţi pentru copii şi calitatea prea recentă de tată, ar fi trebuit să ignor cărţile dedicate minorilor. Dacă mă ţin încă la curent cu genul, trebuie să mulţumesc Editurii Corint Junior şi lui Daniel Cristea-Enache, cel care mă provoacă permanent oferindu-mi noile apariţii ale acesteia.

Dar ţin să precizez de la început că Uluitorul Maurice şi rozătoarele lui educate (în româneşte în versiunea izbutită de Mirela Acsente la editura numită) nu este tocmai o carte pentru copii. În orice caz nu este una numai pentru ei. Faptul că am citit-o fără a o lăsa din mînă, abandonînd alte volume ba chiar şi alte […]

Citeşte mai departe »

Dezgheţ cinematografic la Corint Junior

Apariţia pe ecranele noastre a seriei a doua din filmul de desene animate „Era Glaciară” (Ice Age – 2) a prilejuit Editurii Corint Junior un tur de forţă prin publicarea urgentă şi binevenită a unui set de cărţi pentru toate vîrstele, volume frumoase şi bogat ilustrate. Traducerile sînt semnate de Gina Frîncu şi Adrian Deliu după povestea originală de Kathleen Weidner Zoehfeld, iar ilustraţiile sînt desigur preluate din secvenţele marelui succes de animaţie.

Cititorii mici pot beneficia de broşuri colorate cu text puţin sau mai mult, după vîrsta fiecăruia, în care acţiunea filmului este fragmentată în scurte povestiri autonome sub forma unor benzi desenate mai elaborate. Copiii care au trecut de faza incipientă a deprinderii literelor au de parcurs microromane […]

Citeşte mai departe »