ANDILANDI la Radio – Mărunțica (Annemary Ziegler) și Vlad Ionescu (Silviu Stănescu)

Luni au început înregistrările pentru serialul radiofonic după seria „Andilandi”, în regia lui Mihai Lungeanu și cu o distribuție de excepție. Le mulțumesc că m-au invitat și pe mine. Deși colaborez cu departamentul de Teatru Radiofonic din ‘99, n-am mai stat niciodată atât de mult în studio, cred că de la înregistrările pentru „Viața ca o poveste”, dar a meritat.

Citește în continuare "Andilandi la Radio"

O zi cu soare

de Sînziana Popescu
Aici le prezentam copiilor volumul de „Teatru pentru prichindei mari, mici și mititei”, publicat la editura Mediamorphosis și disponibil în librăria Carturesti Verona.

De 1 iunie am avut o zi plină de bucurii. Mărunte, dar multe. N-am simțit zăpușeala de dimineață și nu m-a deranjat nici ploaia de la ora cinci. M-am simțit fix ca-n copilărie, când în ziua asta de mare sărbătoare nimic nu-mi putea strica buna dispoziție. Colindam grădinile orașului la cules de corcodușe și de mere verzi, cu vreo doi lei în buzunar pentru o înghețată mică și o bomboană cogeac (lollipops-urile de odinioară), că socată aveam într-o sticluță, de la mama, și mă jucam cu copiii din bloc „Țară, țară vrem ostași”, „Rațele și vânătorii” ori intram la cinematograful din oraș fără bilet, pe ușa din dos, pentru că o cunoșteam pe una dintre plasatoare. Apoi ne jucam iar de-a „Hoții și vardiștii” până seara târziu, când reveneam în sfârșit acasă, murdară și plină de julituri, de nu mă mai recunoșteau aparținătorii. Astea erau zilele de 1 iunie din copilăria mea, zile cu soare, în care eram capabilă să mă bucur pentru fiecare mărunțiș, să țopăi de fericire din te miri ce nimic.

Citește în continuare "O zi cu soare"

Dacă doriți să mă ascultați vorbind despre literatura pentru copii, basmele de ieri și de azi, cărți favorite, editorii și ilustratorii cu care am lucrat ori despre cum scriu și cât publică scriitorii români vs. colegii lor străini, aveți mai jos un foarte scurt fragment din emisiunea „Acolade”, produsă de Radio România Cultural. Gazda emisiunii – Cristian Bleotu, căruia îi mulțumesc pentru invitație.

Citește în continuare "Povești șoptite… la radio"

Pe vremuri, nu pot spune că aș fi fost neapărat o obișnuită a radioului, dar ajungeam destul de des pe acolo pentru discuții cu redactorii și regizorii secției de Teatru Național Radiofonic. Cum mi se monta câte o piesă, cum hop și eu, gură cască la repetiții. Deh, erau vremuri frumoase, de care cred că îmi voi aduce mereu aminte cu mare plăcere.

Citește în continuare "Din nou la radio"

Mașinuța Curcubeu a poposit și la grădinița „Bambi Step by Step”

Vineri, 27 noiembrie, Mașinuța a luat-o ușurel, step by step, către grădinița „Bambi”. O grădiniță ca-n povești, de care pe noi (pe Matei al meu și pe mine) ne leagă dulci aduceri aminte. El și-a petrecut aici cei mai frumoși ani din viața lui de preșcolar, iar eu am mai fost invitată la școala „Bambi Step by Step”, cu ani în urmă, pentru o lectură din „Istorioare cu cosițe” – primul volum de povestiri al seriei Andilandi. Eveniment despre care îmi aduc și azi aminte cu mare plăcere și despre care puteți citi câte ceva într-un articol mai vechi.

Citește în continuare "Mașinuța Curcubeu avansează step by step"