În primele zile ale lui Mărțișor au început înregistrările la adaptarea radiofonică a celui de-al doilea volum al seriei Andilandi – „Aventura gemenilor Andrei și Lucia dincolo de Poiana Vie”. Pentru cei care n-au aflat încă, primele două volume ale seriei fantasy Andilandi au apărut anul trecut într-o ediție revizuită și reinventată la Editura Nemi, parte a Grupului Editorial Nemira. Deci, din câte știu eu, cărțile încă mai pot fi cumpărate atât de pe site-ul editurii, cât și din librăriile din întreaga țară.

Citește în continuare "Proiectul „ANDILANDI la Radio” continuă"

„Numele meu e Anton” de Geo Dinescu, Editura Vellant, 2017

Bună ziua, numele meu este Anton și am unsprezece ani. Bunica m-a îmbrăcat frumos și m-a rugat să țin un buchet de flori, pe care le-am cules împreună din grădină. Astăzi e ziua bunicului. Noi îl sărbătorim oricum, chiar dacă el a murit de doi ani. Bunica și cu mine suntem convinși că Dumnezeu îi dă liber o zi, numai ca să poată veni alături de noi, la petrecerea lui.

Citește în continuare "Numele meu e Anton"

„Cu Andersen în Regatul Poveștilor” de Petre Crăciun, cu ilustrații de Anca Smărăndache, editura Zorio, 2015

Toată școala era împodobită ca în zi de sărbătoare. Holurile fuseseră decorate cu portrete de scriitori celebri de literatură pentru copii, iar din loc în loc apăruseră chiar și vitrine din sticlă, unde puteau fi văzute cărți ale autorilor îndrăgiți de copii. Evident, la loc de cinste se găseau volumele lui Hans Christian Andersen.

Citește în continuare "Cu Andersen în Regatul Poveștilor"

„La est de est”, ilustrații și text de Anuța Vârsta

Dragă prietene,

Mie îmi place să plec de acasă, să văd locuri noi. Chiar și pe strada vecină apare mereu câte ceva, dar când pleci departe cu părinții e cel mai frumos.

E pentru prima dată când am fost foarte departe cu avionul. Am zburat până în Coreea de Sud. Atât de multe ore am zburat, încât părea că trăim în avion. Am mâncat, am dormit, am citit, m-am jucat și tot mai eram în zbor, deasupra norilor și printre stele.

Citește în continuare "La est de est"

Credit foto: http://infois.ro/?p=26415
Copii lăsați singuri acasă

Mulți m-au întrebat ce mi-a venit să scriu ceva diferit de seria Andilandi, mai ales că nici pe aceasta n-am terminat-o încă? Sau de ce n-am continuat cu piesele de teatru pentru cei mici, cum îi obișnuisem până atunci, ori măcar cu poveștile pentru prichindei, cu multe ilustrații, care se pare că mai nou au lipici la public? Cum de mi-a venit ideea să scriu despre un pui de căpșunar într-o carte pentru copii?

Citește în continuare "Două vorbe despre Martinel"

Club de lectură Artelier D

Duminică am fost invitată să particip la „Clubul de lectură Artelier D”, organizat de Daniela Miscov, pentru a le prezenta micilor cititori ultima mea năzbâtie: „Zborul lui Petru peste Tărâmul Balaurilor”, cel mai nou roman al seriei fantasy Andilandi. Am înțeles că prichindeii vor citi împreună din acestă carte la următoarea lor reuniune, în 29 ianuarie, așa că azi m-am străduit să le spun povestea din spatele poveștilor.

Citește în continuare "Întâlnire de suflet la „Artelier D”"

Cărăușii ce ne-au călcat ținuturile au fost mulți și au venit înspre noi încă din vremile în care bunicii bunicilor voștri erau pui de om, întocmai cum sunteți voi acum, iar încercările lor au fost grele, parcă tot mai grele, pe măsură ce lupta dintre lumină și întuneric se întețea. Dar dintre toate cele istorisite până acum, parcă „Zborul lui Petru peste Tărâmul Balaurilor” a fost cea mai stranie, dar și cea mai frumoasă călătorie. Oare cine va fi următorul Cărăuș?

Citește în continuare "Cărăușii Păsării Măiestre"

Îi mai știți pe Zmei? Pe nobilii lor, Craiul Aram, Crângu, Pogan, Samca și Coaja, ce puteau să zboare și-și iubeau la nebunie armele fermecate și aurul? Sau pe bastarzii ce le îngrijeau caii înaripați, cum era, de pildă, Scatolcea? Dar pe Pâca, Zmeoaica cu super-puteri, v-o mai amintiți? Mai știți cum a ars ea odată Grădina Blajinilor, transformându-se într-o pară de foc? Ia să vedem ce au mai pus la cale acum!

Citește în continuare "Zmeii sunt gata pentru lansarea celui de-al patrulea roman al seriei Andilandi"