Săptămâna trecută am fost prinsă cu Festivalul LittleLIT – poveștile se dau în spectacol, organizat de De basm și Teatrul Merlin din Timișoara. Reacționez de-abia acum pentru că am avut nevoie de puțin timp ca să-mi revin, fiind o săptămână sub semnul emoțiilor. Una în care am trecut de la nerăbdare și agitație, din pricina drumului infernal cu trenul spre Timișoara, pe care nu-l recomand nimănui, la bucuria maximă de a îmi vedea spectacolul pe scenă. Pentru că am deja la activ vreo zece spectacole…Citește în continuare „Jurnal de festival”


Ei, și kum fu la Bookfest? 🙂 Copii, baloane, jocuri, ilustrații, tombole și mai multe jocuri, microfoane, concursuri cine strigă mai tare ca să acopere vorbitorii din standul vecin și, din când în când, povești despre noi și despre cărți. De când cu pandemia, uitasem cum e pe la târguri, recunosc. Cel mai recent la care am participat a fost la Istanbul, în 2019, fix înainte să înceapă toată nebunia, deci aș putea spune că mi-am cam ieșit din mână și, în plus, mereu m-am prezentat mai bine în afară decât în țară, dar, una peste alta, m-am descurcat. Experiența în sine a fost una interesantă și instructivă deopotrivă, adică știu sigur ce voi face și ce nu voi mai face (ever again) în privința promovării cărților mele, iar pe copii am reușit să nu-i adorm, totuși, ceea ce a fost o mare victorie, ținând cont de faptul că atelierul meu a fost duminică de la prânz.

Citește în continuare "Cu Mingea Dorințelor la Bookfest 2023"

Salonul Internațional de Carte Bookfest 2023, care se va desfășura în perioada 24-28 mai 2023, la Complexul Expozițional Romexpo din București, în pavilionul B2, bate la ușă. Așadar, dragi copii, părinți și bunici, vă așteptăm cu mic, cu mare să participați la toate evenimentele pe care Asociația De basm le-a pus la cale anume pentru voi cu ocazia acestei acestui târg de carte, cel mai important de la noi și singurul eveniment al industriei editoriale care a reușit să capete valoare internațională.

Citește în continuare "De Basm la Bookfest Junior"

De curând, am primit cartea Mingea dorințelor – The Wishing Ball, fresh, direct de la tipar. N-a venit cu trenu’ din Franța, ci cu avionul din Suedia, dar a ajuns cu bine, am răsfoit-o și sunt foarte încântată de cum a ieșit. Mulțumesc, draga mea Arina Stoenescu – publisher la Editura pionier press! Mulțumesc, Iulia Ignat, pentru frumoasele ilustrații! Și îi mulțumesc pentru traducere lui Matei Mihu, pentru că da, asta este prima poveste la care am colaborat „oficial”, cu numele lui pe copertă, deși noi scriem texte împreună de când avea el șase ani.

Citește în continuare "Mingea dorințelor has landed"