Salonul Internațional de Carte Bookfest 2023, care se va desfășura în perioada 24-28 mai 2023, la Complexul Expozițional Romexpo din București, în pavilionul B2, bate la ușă. Așadar, dragi copii, părinți și bunici, vă așteptăm cu mic, cu mare să participați la toate evenimentele pe care Asociația De basm le-a pus la cale anume pentru voi cu ocazia acestei acestui târg de carte, cel mai important de la noi și singurul eveniment al industriei editoriale care a reușit să capete valoare internațională.

Citește în continuare "De Basm la Bookfest Junior"

V-ați făcut planuri pentru Halloween? Nu încă? Nu-i nimic, vă fac eu. 🙂 Mai e ceva până atunci, știu, dar m-am gândit că veți avea un program încărcat (cumpărături, serbări, figuri), deci ar fi bine să vă anunț din timp că în aceeași zi începe și cea de-a doua ediție a Festivalului Internațional de Arta Povestirii „Suntem Povești”, care va ține până în 4 noiembrie.

Citește în continuare "Suntem povești – în curând în București!"

O pledoarie pentru frumos marca Laura Frunză

„Brâie de inspirație folclorică”, cărticica Laurei Frunză, primită de curând în dar de la autoare, cu o dedicație care chiar m-a impresionat, este o carte pe care v-o recomand cu drag nu pentru că e cartea unei prietene, talentată traducătoare de cărți pentru copii și bloggeriță, ci pentru că este o carte pe care chiar consider că merită să o aveți în bibliotecă.

Citește în continuare "O pledoarie pentru frumos"

Ce-a văzut balonul...

Teoretic (şi practic), acest website ar trebui să prezinte şi idei despre lucruri interesante de făcut în timpul liber, în familie. Uneori apucăm să facem poze şi să le postăm aici. Alteori doar ne simţim bine şi vă povestim cum a fost şi ce-am făcut. Adesea însă găsim asemenea filmuleţe minunate şi ne grăbim să le popularizăm… De această dată ne-a atras atenţia experimentul unui băieţel şi al ingeniosului său tătic, care au trimis în spaţiul cosmic un balon meteorologic dotat cu o cameră video şi au filmat atât ascensiunea, cât şi o bună parte din coborâre.

Citește în continuare "Dincolo de nori"

Ea e Fifi
Ea e Fifi, tunsă şi coafată

Cu puţin timp în urmă am poposit la „Ferma animalelor”, un loc simpatic şi foarte bine întreţinut, populat cu ponei, iepuri, raţe, oi, capre, păsări de curte de toate soiurile şi viţei de lapte. Nu vorbesc despre desenul animat, desigur, deşi acesta e foarte sus în topul familiei noastre, ci despre o fermă adevărată, mult mai veselă, o fermă în care animalele pot fi văzute de aproape, mângâiate şi uneori chiar hrănite.

Citește în continuare "Ferma veselă"

Clătite... şoriceşti
Clătite… şoriceşti

Având în vedere că nu ne-am descurcat grozav cu pozele la primul nostru post cu plăcinta cu mere, deşi plăcinta a ieşit grozav, vă asigur, ne-am gândit ca de data aceasta să facem mai puţine fotografii şi să încercăm o reţetă şi mai simplă. Mai precis, să resuscităm una mai veche de pe site: clătitele de post.

Citește în continuare "Clătite de post cu gem de afine sau miere de albine"

Când jucăriile spun pa
Când jucăriile spun pa

După cum vă spuneam, în curând va începe Festivalul Internaţional de Teatru pentru Copii „100, 1.000, 1.000.000 de poveşti”, găzduit şi organizat de Teatrul Ion Creangă din Bucureşti. Noi am fost anul trecut la mai toate spectacolele şi nu ne-a părut rău deloc. Singurul sfat pe care vi-l dau e să vă rezervaţi din timp biletele, fiindcă şi anul acesta se anunţă unul cu sălile pline. Ce să-i faci? Copii mulţi şi doar două teatre pentru prichindei în minunata noastră urbe.

Dacă ajungeţi totuşi şi pe la Creangă, nu rataţi nici spectacolul „Când jucăriile spun pa”.

Citește în continuare "Invitaţie la teatru"

Carte şcolară
Carte şcolară
Cred că am să dau totuşi o raită pe la Târgul de Carte Şcolară Gaudeamus, pentru că manualele pe care le-a primit Matei sunt într-adevăr într-o stare deplorabilă. Sunt murdare, miros urât, au colţurile îndoite, iar manualul de matematică e deja “rezolvat”.

Dacă reducerile sunt chiar atât de mari pe cât le anunţă cu surle şi trâmbiţe comunicatul de mai sus, vă voi spune de-abia sâmbătă, după ce voi ateriza la faţa locului.

Citește în continuare "Manuale vechi şi noi"