Salonul Internațional de Carte Bookfest 2023, care se va desfășura în perioada 24-28 mai 2023, la Complexul Expozițional Romexpo din București, în pavilionul B2, bate la ușă. Așadar, dragi copii, părinți și bunici, vă așteptăm cu mic, cu mare să participați la toate evenimentele pe care Asociația De basm le-a pus la cale anume pentru voi cu ocazia acestei acestui târg de carte, cel mai important de la noi și singurul eveniment al industriei editoriale care a reușit să capete valoare internațională.

Citește în continuare "De Basm la Bookfest Junior"

V-ați făcut planuri pentru Halloween? Nu încă? Nu-i nimic, vă fac eu. 🙂 Mai e ceva până atunci, știu, dar m-am gândit că veți avea un program încărcat (cumpărături, serbări, figuri), deci ar fi bine să vă anunț din timp că în aceeași zi începe și cea de-a doua ediție a Festivalului Internațional de Arta Povestirii „Suntem Povești”, care va ține până în 4 noiembrie.

Citește în continuare "Suntem povești – în curând în București!"

O pledoarie pentru frumos marca Laura Frunză

„Brâie de inspirație folclorică”, cărticica Laurei Frunză, primită de curând în dar de la autoare, cu o dedicație care chiar m-a impresionat, este o carte pe care v-o recomand cu drag nu pentru că e cartea unei prietene, talentată traducătoare de cărți pentru copii și bloggeriță, ci pentru că este o carte pe care chiar consider că merită să o aveți în bibliotecă.

Citește în continuare "O pledoarie pentru frumos"

Ce-a văzut balonul...

Teoretic (și practic), acest website ar trebui să prezinte și idei despre lucruri interesante de făcut în timpul liber, în familie. Uneori apucăm să facem poze și să le postăm aici. Alteori doar ne simțim bine și vă povestim cum a fost și ce-am făcut. Adesea însă găsim asemenea filmulețe minunate și ne grăbim să le popularizăm… De această dată ne-a atras atenția experimentul unui băiețel și al ingeniosului său tătic, care au trimis în spațiul cosmic un balon meteorologic dotat cu o cameră video și au filmat atât ascensiunea, cât și o bună parte din coborâre.

Citește în continuare "Dincolo de nori"

Ea e Fifi
Ea e Fifi, tunsă și coafată

Cu puțin timp în urmă am poposit la „Ferma animalelor”, un loc simpatic și foarte bine întreținut, populat cu ponei, iepuri, rațe, oi, capre, păsări de curte de toate soiurile și viței de lapte. Nu vorbesc despre desenul animat, desigur, deși acesta e foarte sus în topul familiei noastre, ci despre o fermă adevărată, mult mai veselă, o fermă în care animalele pot fi văzute de aproape, mângâiate și uneori chiar hrănite.

Citește în continuare "Ferma veselă"

Clătite... șoricești
Clătite… șoricești

Având în vedere că nu ne-am descurcat grozav cu pozele la primul nostru post cu plăcinta cu mere, deși plăcinta a ieșit grozav, vă asigur, ne-am gândit ca de data aceasta să facem mai puține fotografii și să încercăm o rețetă și mai simplă. Mai precis, să resuscităm una mai veche de pe site: clătitele de post.

Citește în continuare "Clătite de post cu gem de afine sau miere de albine"

Când jucăriile spun pa
Când jucăriile spun pa

După cum vă spuneam, în curând va începe Festivalul Internațional de Teatru pentru Copii „100, 1.000, 1.000.000 de povești”, găzduit și organizat de Teatrul Ion Creangă din București. Noi am fost anul trecut la mai toate spectacolele și nu ne-a părut rău deloc. Singurul sfat pe care vi-l dau e să vă rezervați din timp biletele, fiindcă și anul acesta se anunță unul cu sălile pline. Ce să-i faci? Copii mulți și doar două teatre pentru prichindei în minunata noastră urbe.

Dacă ajungeți totuși și pe la Creangă, nu ratați nici spectacolul „Când jucăriile spun pa”.

Citește în continuare "Invitație la teatru"

Carte școlară
Carte școlară
Cred că am să dau totuși o raită pe la Târgul de Carte Școlară Gaudeamus, pentru că manualele pe care le-a primit Matei sunt într-adevăr într-o stare deplorabilă. Sunt murdare, miros urât, au colțurile îndoite, iar manualul de matematică e deja ”œrezolvat”.

Dacă reducerile sunt chiar atât de mari pe cât le anunță cu surle și trâmbițe comunicatul de mai sus, vă voi spune de-abia sâmbătă, după ce voi ateriza la fața locului.

Citește în continuare "Manuale vechi și noi"