Atenție, timișoreni! Și nu doar voi. Mai sunt câteva zile și începe „Copil în Europa” – Festivalul de teatru pentru copii și tineret din Timișoara!

La festival vor participa 18 trupe de tineri actori, iar cele 5 spectacole și 13 workshop-uri (improvizație, actorie, canto, circ, film, musical) se vor desfășura în Casa Tineretului, Sala Multifuncțională a CJT, Piața Sfântul Gheorghe, No Name și Club Reflektor Venue.

Citește în continuare "Copil în Europa"

Patrick Imbrescu și Vladimir Socolovici, „greii” acestui spectacol, adică actorul și copilul din „Viața ca o poveste”.
Patrick Imbrescu și Vladimir Socolovici, „greii” acestui spectacol, adică Actorul și Copilul din „Viața ca o poveste”.

Trupele de teatru NiL ale Liceului Teoretic „Nikolaus Lenau” au sărbătorit anul acesta 20 de ani de existență, prin organizarea Zilei lungi a teatrului școlar și de tineret NiL care a avut loc joi, 12 mai 2016, între orele ora 13,30 – 22,30 pe scena Teatrului German de Stat din Timișoara.

Citește în continuare "„Viața ca o poveste” în versiunea trupei NiL Junior din Timișoara"

Viața ca o poveste în limba germană
„Mihai” ascultând povestea spusă de „Tatăl” lui. Așa începe…

În perioada 21-26 aprilie se desfășoară la Timișoara „Festivalul Internațional de Teatru de Tineret de Expresie Germană”, ediția a 17-a. Printre spectacolele participante s-a aflat și unul după un text de-al meu, „Viața ca o poveste”, tradus în limba fraților Grimm de Isolde Cobet. Danke schön, Isolde!

Citește în continuare "Viața ca o poveste – acum și în limba germană"

Mi-am tot propus să scriu câte ceva despre teatrul școlar, un fenomen care a început să ia amploare și pe plaiurile mioritice, deși, spre deosebire de alte țări, la noi se desfășoară oarecum clandestin, mai mult pe lângă școli decât în ele, prin bunăvoința unor profesori inimoși, care repetă cu copiii în timpul lor liber.

Citește în continuare "Despre teatrul școlar, pe ultrascurt"

Nu știu alții cum sunt, dar noi, „Mihii”, cum ne-a poreclit Ada Milea cândva, suntem aproape nelipsiți de la spectacolele ei de prin teatrele ori de pe la terasele bucureștene. Pe arșiță, pe ploaie, seara târziu, în fum de țigară sau la aer curat, noi suntem acolo. Îmi amintesc că am fost la un spectacol de-al ei de la Green Hours până și gravidă în luna a opta. Și

Citește în continuare "Apolodor de Cluj"

Theatre fo Big, Small, and Tiny KidsDe curând, Spiridușii Moșului (infiltrați la Editura Mediamorphosis) s-au grăbit să-mi facă o mare bucurie. Spun că s-au grăbit, pentru că încă nici n-a venit Crăciunul dar ghetuțele mele sunt pline de daruri. Nu știu ce le-a venit, dar cred că anul acesta au realizat și ei, în sfârșit, că eu rămâneam mereu ultima pe lista lor de priorități în familia mea, deși am fost mereu tare, tare cuminte.

Citește în continuare "„Teatru pentru prichindei” a trecut oceanul"

Imagine din spectacolul "Domnul de Ciocolată" montat în 2013 la Baia-Mare
Imagine din spectacolul "Domnul de Ciocolată" montat în 2013 la Baia-Mare
Ana în Împărăția Dulciurilor
Acum vreo lună, o lună și ceva, vă anunțam că textul meu „Domnul de Ciocolată” a ajuns și pe scena Teatrului din Baia Mare, în regia Oanei Leahu. Tot atunci vă promiteam să revin cu niște fotografii din spectacol și, poate, chiar cu un scurt fragment înregistrat. Încă n-am ajuns în posesia lor, dar am descărcat fraudulos câteva poze de pe site-ul teatrului, ca să vi le pot arăta și vouă. 🙂

Citește în continuare "„Domnul de Ciocolată”, piratat cu nerușinare"

Afișul spectacolului "Domnul de Ciocolată" la Teatrul Municipal din Baia-Mare
Afișul spectacolului "Domnul de Ciocolată" la Teatrul Municipal din Baia-Mare
Domnul de Ciocolată a ajuns și la Baia-Mare
În 6 decembrie 2010 vă făceam cadou de Moș Nicolae, împreună cu Editura LiterNet, varianta virtuală a textului „Domnul de Ciocolată”, semnat de Sînziana Popescu, text care a apărut apoi și în volumul „Teatru pentru prichindei mari, mici și mititei”, publicat la Editura Mediamorphosis. Ba mai găsisem pe un alt site și locul de unde putea fi ascultat online spectacolul radiofonic după textul mai sus pomenit, în regia lui Mihai Lungeanu, produs de Teatrul Național Radiofonic.

Citește în continuare "„Domnul de Ciocolată” acum și la Teatrul din Baia-Mare"

Zmeul din "Viața ca o poveste"
Balaurul din "Viața ca o poveste"
Balaurul din „Viața ca o poveste”.
De curând, tot scotocind prin calculator după niște documente, am dat întâmplător peste niște poze vechi din spectacolul „Minunea” sau „Viața ca o poveste”, după un text scris de Sînziana Popescu (nu știu dacă o cunoașteți :)) și produs de Teatrul Național din Târgu-Mureș, în 1997. Regia i-a aparținut lui Kincses Elemér.

E-he, au trecut mulți ani de atunci, dar povestea textului nu s-a oprit aici.

Citește în continuare "„Viața ca o poveste” merge mai departe"

Scenă din spectacolul "Când jucăriile spun pa"
Scenă din spectacolul "Când jucăriile spun pa"
Păpușa Fățarnică negociind cu banda Motociclistului, cu un Hopa-Mitică dezumflat, prins la mijloc
După cinci ani de reprezentații, spectacolul „Când jucăriile spun pa” de Sînziana Popescu, mai face parte încă din repertoriul Teatrului „Ion Creangă” din București. Distins în 2007 cu premiul I în cadrul Concursului de dramaturgie inclus în Festivalul Internațional ”œ100, 1.000, 1.000.000 de povești”, textul a fost montat în 2008 la același prestigios teatru, în viziunea regizorului Attila Vizauer și pe muzica lui George Marcu.

Citește în continuare "„Când jucăriile spun pa” – un spectacol de cursă lungă"