Categorii Piatra de hotar

O întâlnire cu Balaurii din cel de-al patrulea roman al seriei Andilandi

de Sînziana Popescu
Personajele seriei Andilandi

Întrucât se apropie data lansării celui de-al patrulea roman al seriei Andilandi, m-am gândit că poate n-ar strica să vă fac cunoștință cu câțiva dintre Balaurii din „Zborul lui Petru peste Tărâmul Balaurilor”. Poftiți un mic fragment:

Balaurii din „Zborul lui Petru peste Tărâmul Balaurilor”

Copiii începuseră deja să bănuiască ce se petrecea, dar niciunul dintre ei nu voia să o spună cu voce tare. Mai cu seamă că nu dură mult și cerul se întunecă brusc, grație unor aripi gigantice, ceea ce le întări bănuielile. Apoi – tronc! – un cutremur puternic zgudui țărâna înghețată bocnă de dinaintea lor. Și atunci, da, nimeni nu mai avu niciun fel de dubii. În fața lor tocmai aterizase Crivăț, teribilul Balaur alb cu treisprezece capete, noul favorit al Solomonarului Mar.

– Vă grăbeați undeva, insssectelor? sâsâi el în cor, cu toate boturile sale.

– Dă-te din drum, Crivăț! grăi Năzdrăvanul, calm, insuflându-le astfel curaj copiilor.

– Nu cu tine vorbeam, mârțoagă, ci cu insssectele din cârca ta!

– Zău? necheză calul, cu un aer hâtru. Și eu care credeam că Balaurii albi se țin mereu cu nările pe sus, fără să ne învrednicească și pe noi, muritorii de rând, cu vreo privire.

[…]

Crivăț era o prezență impunătoare, nimic de zis. Înalt cam cât un bloc de cinci etaje, cu solzi ce sticleau în soare de-ți luau ochii și cu treisprezece capete crâncene, cu tot atâtea boturi cu limbi despicate în dotare, care se mai și mișcau întruna. În plus, mai și sâsâia tot soiul de nerozii amenințătoare. Deci, ce mai încoace și încolo, era o apariție! Iar copiii, de bună seamă că se temură atunci când se pomeniră, pe nepusă masă, cu el în fața ochilor. Cu toate acestea, mulțumită vorbelor dârze rostite de cal, puii de om își priveau adversarul cu teamă, însă nu erau chiar atât de înspăimântați pe cât i-ar fi plăcut Balaurului să-i vadă.

[…]

Dintr-odată, pământul se zgudui iar din rărunchi și lângă ei aterizară cei trei Balauri de foc care îi urmăriseră. Pârjol avansă-n mare grabă spre locul confruntării dintre Petru și Crivăț.

– Ssstăpânul ți-a poruncit sssă i-l aduci viu! zise, gâfâind de la atâta zbor, Balaurul auriu.

Crivăț ezită puțin, căci tare i-ar mai fi plăcut să-l înghețe pe obraznicul acela de Cărăuș, cu mârțoaga lui cu tot, dar știa că Pârjol avea dreptate. Așa că nu trecu mult și catadicsi să-și îndrepte spinarea, ridicându-și semeț, deasupra tuturor, cele treisprezece capete.

Apoi privi spre nou-veniți. Era nervos. Și simțea o mare nevoie să înghețe totuși pe cineva.

[…]

Furios la culme, Balaurul alb se orientă brusc spre Galben-de-Soare și-l îngheță într-o clipită. Apoi, înainte ca Pârjol să bage de seamă, Crivăț se întoarse și spre el, transformându-l într-un sloi de toată frumusețea.

Pe copii îi trecură fiori reci pe șira spinării, iar Năzdrăvanul se dădu vreo câteva copite îndărăt.

– Ați văzut, gândacilor? tună fiara. Asssta ssse întâmplă cu cei ce-mi nesssocotesssc poruncile!

Apoi, Crivăț se apropie de puii de om, de acum mult mai temători, și le porunci:

– Ei, și acum gata cu vitejia! Încălecarea!

Ați înțeles? Încălecarea și ne vedem la lansare! 😉

Vă aștept sâmbătă, 10 decembrie, de la ora 16.00, în Mansarda Copiilor din librăria Cărturești Verona (București).

Portretul autorului

este creatoarea seriei fantasy Andilandi, despre aventurile din Celălalt Târâm ale unor copii „încercați” de invidie, egoism sau lipsă de încredere în sine. Dar nu puțini dintre vizitatorii noștri o cunosc și drept autoare de teatru pentru prichindei sau de cărți bogat ilustrate, pentru copii mai mici. Sînziana Popescu este membră a Uniunii Scriitorilor din România, Filiala de Literatură pentru Copii și Tineret, membră DacinSARA și a Asociației Scriitorilor pentru Copii și Adolescenți ”“ De basm.

Alte pagini semnate de Sînziana Popescu pe Tărâmul lui Andilandi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *