Tărâmul lui Andilandi

Zapis de trecere către o altfel de copilărie

Piatra de hotar

Acest website nu ar fi existat fără dorinţa şi nevoia de a promova seria Andilandi, un fantasy cu personaje mitologice româneşti semnat de Sînziana Popescu şi ilustrat de Cireşica Litinschi.

De aceea pietrele de hotar ale Tărâmului lui Andilandi sunt legate pentru totdeauna de apariţiile volumelor sau de alte anunţuri privind buna rânduială a acestei mici lumi imaginare.


Cărăușii Păsării Măiestre

Cărăușii ce ne-au călcat ținuturile au fost mulți și au venit înspre noi încă din vremile în care bunicii bunicilor voștri erau pui de om, întocmai cum sunteți voi acum, iar încercările lor au fost grele, parcă tot mai grele, pe măsură ce lupta dintre lumină și întuneric se întețea. Dar dintre toate cele istorisite până acum, parcă „Zborul lui Petru peste Tărâmul Balaurilor” a fost cea mai stranie, dar și cea mai frumoasă călătorie. Oare cine va fi următorul Cărăuș?

Citeşte mai departe »

El e Petru, zburător peste Tărâmul Balaurilor

Vreți să-l cunoașteți pe Petru, Cărăușul ce a ajuns la noi zburând peste mări și țări? Încercările lui din Tărâmul lui Andilandi, pustiit acum de Balaurii lui Mar, sunt nenumărate. Mai jos, aveți doar câteva mici fragmente, cât să vă faceți o idee… despre ce vă așteaptă.

Citeşte mai departe »

Zmeii sunt gata pentru lansarea celui de-al patrulea roman al seriei Andilandi

Îi mai știți pe Zmei? Pe nobilii lor, Craiul Aram, Crângu, Pogan, Samca și Coaja, ce puteau să zboare și-și iubeau la nebunie armele fermecate și aurul? Sau pe bastarzii ce le îngrijeau caii înaripați, cum era, de pildă, Scatolcea? Dar pe Pâca, Zmeoaica cu super-puteri, v-o mai amintiți? Mai știți cum a ars ea odată Grădina Blajinilor, transformându-se într-o pară de foc? Ia să vedem ce au mai pus la cale acum!

Citeşte mai departe »

O întâlnire cu Balaurii din cel de-al patrulea roman al seriei Andilandi

Personajele seriei Andilandi

Întrucât se apropie data lansării celui de-al patrulea roman al seriei Andilandi, m-am gândit că poate n-ar strica să vă fac cunoștință cu câțiva dintre Balaurii din „Zborul lui Petru peste Tărâmul Balaurilor”. Poftiți un mic fragment:

Citeşte mai departe »

Il viaggio di Vlad… la Torino

Cu Sara Salone la Salonul de carte de la Torino, 2016

Dacă la Târgul de carte de la Bologna romanul nostru a fost doar găzduit la standul României, prin bunăvoința Ministerului Culturii, iată că acum ni s-a oferit marea șansă să-l și prezentăm în fața copiilor italieni și români din Italia. Și nu oriunde, ci la cel mai important târg de carte din această țară: Salone del libro di Torino. Invitația a venit din partea Institutului Cultural Român, așa că profit de ocazie ca să mulțumesc din suflet întregii echipe de la ICR Veneția, în mod special doamnei Aurora Firța, dar și prietenilor noștri din țară: Ioana Drăgan, Dana Berdilă, Nicoleta Vuțescu, tuturor celor care au crezut în această carte […]

Citeşte mai departe »

Il viaggio di Vlad nel Mondo-di-là sau traducerea în limba italiană a primului volum al seriei Andilandi

Coperta volumului „Il Viaggio di Vlad nel Mondo-di-là”

Vlad a ajuns în Italia într-o superbă ediție cartonată

După cum vă spuneam într-un post mai vechi, am cochetat, nu de puține ori, cu ideea să pun punct seriei Andilandi. Însă întrebarea legată de data apariției celui de-al patrulea volum continua să revină cu insistență. Eram întrebată „când apare” următoarea carte, nu „dacă mai apare ceva”, așa că m-am decis să continui seria Andilandi, care va include în final șapte romane și trei volume de povestiri. Primul volum de povestiri (Istorioare cu cosițe) a și fost publicat deja în 2013. Și asta nu e tot.

Citeşte mai departe »

Istorioare cu cosiţe, o nouă apariţie în Seria Andilandi

Coperta volumului de poveşti din Tărâmul lui Andilandi, Istorioare cu cosiţe

Seria Andilandi continuă cu un volum de… poveşti

Întrucât cel de-al treilea volum al seriei Andilandi (Drumul Anei prin Valea Plângerii) a apărut în decembrie 2010, micii mei cititori mă tot întreabă de atunci când voi publica şi cea de-a patra carte a seriei. Au întrebat o dată, de două ori, de nouă ori, până când m-am gândit că s-ar cuveni totuşi să acord o mai mare importanţă problemei în cauză.

La început am cochetat cu ideea să pun punct aici acestui proiect din două motive. Unu: l-am gândit ca pe o trilogie. Doi: eu nu sunt o alergătoare de cursă lungă. Mă plictisesc repejor de un subiect şi am nevoie în permanenţă de ceva nou, de ceva care să mă […]

Citeşte mai departe »

A doua ediţie a seriei Andilandi ajunge peste tot în lume

Cele două ediţii ale "Călătoriei lui Vlad în Celălalt Tărâm"

Primul volum al seriei Andilandi se întoarce pe Amazon. Acum şi pe hârtie.

Exact cum vă spun: a doua ediţie a seriei Andilandi ajunge peste tot în lume. Sunt sigură că din 2011 încoace aţi mai auzit anunţul acesta de vreo câteva ori, dar acum nu mai vorbim de cărţi Kindle, ci de cărţi în format convenţional, deci pe hârtie. Întrucât mulţi dintre fanii seriei Andilandi din alte ţări nu agreau ideea cărţilor electronice, iar la cărţile pe hârtie nu mai aveau acces nici măcar cei din ţară, pentru că primul tiraj al seriei se epuizase, Editura Mediamorphosis s-a gândit să scoată o a doua ediţie pe hârtie şi să o distribuie direct pe Amazon (şi prin multe alte librării […]

Citeşte mai departe »

Dar de Crăciun – seria Andilandi disponibilă gratuit în fomat Kindle

Dar de Crăciun

Cu titlu excepţional, ca dar de Crăciun, cele trei volume Kindle ale seriei Andilandi sunt disponibile în mod gratuit timp de trei zile (24 – 27 decembrie 2011) pe diversele site-uri Amazon.

În funcţie de ţara din care v-aţi înregistrat contul Amazon (utilizatorii din România sunt redirecţionaţi automat către site-ul american), puteţi descărca până pe 27 decembrie „Călătoria lui Vlad în Celălalt Tărâm”, „Aventura gemenilor dincolo de Poiana Vie” sau „Drumul Anei prin Valea Plângerii”. Pentru detalii vă pot îndruma către pagina de Facebook a editurii Mediamorphosis, la care vă îndemn călduros să vă abonaţi pentru a afla şi altădată despre surprize similare. Căutaţi în stânga tab-ul Dar de Crăciun.

M-aş bucura să vă aflu impresiile, dacă le descărcaţi […]

Citeşte mai departe »

Drumul Anei pe Amazon… Kindle

Ana are Kindle (şi invers)

După cum v-am promis, anul 2010 se încheie glorios cu apariţia (cvasi-)simultană a celui de-al treilea volum al seriei Andilandi, atât în formatul consacrat de ediţia cartonată, cât şi în format electronic, graţie unui nou tur de forţă al Editurii Mediamorphosis…

Pe scurt, azi am aflat că „Drumul Anei prin Valea Plângerii”, al treilea volum al seriei Andilandi, poate fi cumpărat şi de pe Amazon, în format electronic, pentru toate dispozitivele care „citesc” Kindle. Lucru care se referă fie numai la aparatul în sine, fie la diverse telefoane mobile (iPhone, Android şi Blackberry) ori la PC-uri sau Mac-uri.

Citeşte mai departe »