Sînziana Popescu | blog

Zapis de trecere către o altfel de copilărie

Articole cu eticheta
‘de ascultat’


Teatru radiofonic în culori

Povești noi pentru voi

Poate vă mai amintiți ce vă povesteam prin vară, că de 1 IUNIE, într-o zi cu soare, de mare sărbătoare, prichindeii-spectatori-ilustratori au asistat în mansarda librăriei Cărturești Verona la spectacolul radiofonic „Domnul de Ciocolată”, că li s-a părut delicios și că la plecare ne-au dăruit o sumedenie de desene frumoase, gândite și finisate de ei, plecând de la spectacolul pe care l-au ascultat. Ei bine, iată că acum a venit rândul altui spectacol să fie ascultat și ilustrat pe îndelete…

Citeşte mai departe »

Audiții la Cărturești

Dragi prichindei, librăria Cărturești și Teatrul Național Radiofonic vă propun o nouă suită de spectacole radiofonice. Acestea pot fi ascultate (și desenate 🙂 ) în fiecare lună în atmosfera primitoare și creativă din mansarda cu cărți.

Citeşte mai departe »

Povești șoptite… la radio

Dacă doriți să mă ascultați vorbind despre literatura pentru copii, basmele de ieri și de azi, cărți favorite, editorii și ilustratorii cu care am lucrat ori despre cum scriu și cât publică scriitorii români vs. colegii lor străini, aveți mai jos un foarte scurt fragment din emisiunea „Acolade”, produsă de Radio România Cultural. Gazda emisiunii – Cristian Bleotu, căruia îi mulțumesc pentru invitație.

Citeşte mai departe »

De-a Zmeii și Blajinii (audiobook)

Pentru că uneori e mai ușor de ascultat decât de citit, mai ales seara, înainte de culcare, m-am gândit să înregistrez pentru vizitatorii acestui site o povestire din volumul „Istorioare cu cosițe”, publicat în 2013 la editura Mediamorphosis, în cadrul seriei Andilandi.

Citeşte mai departe »

Mașinuța Curcubeu și-a făcut prieteni noi

La grădinița „Strop de rouă”

Astăzi, 23 noiembrie 2015, „Mașinuța Curcubeu” s-a oprit pentru un scurt popas la grădinița „Strop de rouă”, unde s-a împrietenit cu peste 100 de copii. Prichindeii m-au ascultat citind, mi-au pus întrebări înțelepte despre prieteni și prietenie, la care m-am străduit să ofer niște răspunsuri pe măsură, ba chiar mi-au împărtășit și din experiența lor în materie, adică despre cum ar fi mai bine să te porți pentru ca să-ți faci prieteni noi și să-i păstrezi pe cei vechi.

Citeşte mai departe »

Viaţa ca o poveste, piesă radiofonică pentru copii

Aici am debutat pe "scândură"…

Promisesem deunăzi să caut toate piesele mele pentru copii disponibile online şi să le afişez pe www.andilandi.ro. Şi iată că am mai descoperit una, prima mea piesă „serioasă” – Viaţa ca o poveste. Cu textul ăsta e poveste lungă, aşa că vă fac un rezumat.

Citeşte mai departe »

Alunecând într-o prună, teatru radiofonic pentru copii

Alunecaţi înăuntru, vă rog…

După cum am promis, revin în forţă cu următoarea piesă radiofonică găsită pe Trilulilu: Alunecând într-o prună. Din distribuţie fac parte: Mircea Albulescu, Constantin Dinulescu, doamna Alexandrina Halic şi, bineînţeles, Dorina Chiriac, mereu „copil” în piesele mele. Regia e semnată tot de Mircea Albulescu, iar muzica de George Marcu.

Citeşte mai departe »

Domnul de ciocolată – piesă radiofonică

Clătita cu afine şi Domnul de ciocolată

Clătita cu afine şi Domnul de ciocolată

Iată ce am mai găsit în peregrinările mele pe net. Un spectacol radiofonic după un text pe care l-am scris mai demult: Domnul de Ciocolată.

Întotdeauna am regretat că Teatrul Naţional Radiofonic nu distribuie aceste piese şi pe CD. Ştiu că ele se reiau periodic, dar nu aflu întotdeauna când anume.

Citeşte mai departe »

Colind pentru cei departe de ţară

Colindători

Colindători din poveşti şi documentare

Nu le-am trimis prietenelor mele din Canada colindul ăsta, n-am vrut sa le stric Crăciunul… Nu vreau să mă gândesc unde vom ajunge noi să petrecem Crăciunul peste un an sau doi. Şi nu ca turişti… Crăciun fericit, oriunde sunteţi!

Citeşte mai departe »

Colind de ascultat cu inima

Tudor Gheorghe, menestrelul-cobzar

Tudor Gheorghe, acest minunat menestrel-cobzar

Colind de ridicat părul în cap.
Colind de făcut pielea de găină.
Colind de plâns în şoaptă.
Colind de supărare.
Colind de năduf.

Citeşte mai departe »