Dragi prichindei, părinți și bunici, vineri, 1 iunie, începând cu ora 11.00, în mansarda librăriei Cărtureşti Verona, vă așteptăm la o nouă audiție-atelier din cadrul proiectului „Teatru radiofonic în culori”, care împlinește un an și care a fost realizat în parteneriat de Teatrul Național Radiofonic și librăria Cărturești Verona.

Citește în continuare "1 IUNIE începe cu Teatrul Naţional Radiofonic"

Povești noi pentru voi

Poate vă mai amintiți ce vă povesteam prin vară, că de 1 IUNIE, într-o zi cu soare, de mare sărbătoare, prichindeii-spectatori-ilustratori au asistat în mansarda librăriei Cărturești Verona la spectacolul radiofonic „Domnul de Ciocolată”, că li s-a părut delicios și că la plecare ne-au dăruit o sumedenie de desene frumoase, gândite și finisate de ei, plecând de la spectacolul pe care l-au ascultat. Ei bine, iată că acum a venit rândul altui spectacol să fie ascultat și ilustrat pe îndelete…

Citește în continuare "Teatru radiofonic în culori"

Dacă doriți să mă ascultați vorbind despre literatura pentru copii, basmele de ieri și de azi, cărți favorite, editorii și ilustratorii cu care am lucrat ori despre cum scriu și cât publică scriitorii români vs. colegii lor străini, aveți mai jos un foarte scurt fragment din emisiunea „Acolade”, produsă de Radio România Cultural. Gazda emisiunii – Cristian Bleotu, căruia îi mulțumesc pentru invitație.

Citește în continuare "Povești șoptite… la radio"

La grădinița „Strop de rouă”
La grădinița „Strop de rouă”

Astăzi, 23 noiembrie 2015, „Mașinuța Curcubeu” s-a oprit pentru un scurt popas la grădinița „Strop de rouă”, unde s-a împrietenit cu peste 100 de copii. Prichindeii m-au ascultat citind, mi-au pus întrebări înțelepte despre prieteni și prietenie, la care m-am străduit să ofer niște răspunsuri pe măsură, ba chiar mi-au împărtășit și din experiența lor în materie, adică despre cum ar fi mai bine să te porți pentru ca să-ți faci prieteni noi și să-i păstrezi pe cei vechi.

Citește în continuare "Mașinuța Curcubeu și-a făcut prieteni noi"

Aici am debutat pe "scândură"...

Promisesem deunăzi să caut toate piesele mele pentru copii disponibile online şi să le afişez pe www.andilandi.ro. Şi iată că am mai descoperit una, prima mea piesă „serioasă” – Viaţa ca o poveste. Cu textul ăsta e poveste lungă, aşa că vă fac un rezumat.

Citește în continuare "Viaţa ca o poveste, piesă radiofonică pentru copii"

Alunecaţi înăuntru, vă rog...

După cum am promis, revin în forţă cu următoarea piesă radiofonică găsită pe Trilulilu: Alunecând într-o prună. Din distribuţie fac parte: Mircea Albulescu, Constantin Dinulescu, doamna Alexandrina Halic şi, bineînţeles, Dorina Chiriac, mereu „copil” în piesele mele. Regia e semnată tot de Mircea Albulescu, iar muzica de George Marcu.

Citește în continuare "Alunecând într-o prună, teatru radiofonic pentru copii"