Cărăușii ce ne-au călcat ținuturile au fost mulți și au venit înspre noi încă din vremile în care bunicii bunicilor voștri erau pui de om, întocmai cum sunteți voi acum, iar încercările lor au fost grele, parcă tot mai grele, pe măsură ce lupta dintre lumină și întuneric se întețea. Dar dintre toate cele istorisite până acum, parcă „Zborul lui Petru peste Tărâmul Balaurilor” a fost cea mai stranie, dar și cea mai frumoasă călătorie. Oare cine va fi următorul Cărăuș?

Citește în continuare "Cărăușii Păsării Măiestre"

Îi mai știți pe Zmei? Pe nobilii lor, Craiul Aram, Crângu, Pogan, Samca și Coaja, ce puteau să zboare și-și iubeau la nebunie armele fermecate și aurul? Sau pe bastarzii ce le îngrijeau caii înaripați, cum era, de pildă, Scatolcea? Dar pe Pâca, Zmeoaica cu super-puteri, v-o mai amintiți? Mai știți cum a ars ea odată Grădina Blajinilor, transformându-se într-o pară de foc? Ia să vedem ce au mai pus la cale acum!

Citește în continuare "Zmeii sunt gata pentru lansarea celui de-al patrulea roman al seriei Andilandi"

Sofia Z-4515
Sofia Z-4515
Vara trecută pe vremea asta citeam de zor la o carte pentru copii pe o temă ceva mai neobișnuită: cea a romilor deportați. Era vorba de „Sofia Z-4515”, de Sofia Taikon, cu ilustrații de Amanda Eriksson, o carte de bandă desenată, bilingvă, scrisă în limbile română și romani, căldărași, dar în care se găseau și pasaje serioase, documentate, semnate de istoricul Adrian Cioroianu, de Gunilla Lundgren și de Bjønnulv Evenrud.

Citește în continuare "Sofia Z -4515,
o poveste sensibilă despre vremuri triste"

Frumoasa și Bestia

de Jeanne-Marie LePrince de Beaumont

S-a întâmplat odată ca un Negustor, odi­nioa­ră foarte înstărit, irosindu-și averile, să fie nevoit să se mute într-o mică fermă de la țară, împreună cu cei trei fii și cele trei fiice ale sale. Fetele mai mari fură foarte ne­mul­țu­mite de cele întâmplate, dar mezina, care se numea Fru­moasa, încercă să-și mângâie tatăl și să transforme umi­la lor locuință într-o casă primitoare.

Citește în continuare "Frumoasa și Bestia"

Prințesa Stea-Frumoasă

de Marie-Catherine Le Jumel de Barneville, baroneasă d'Aulnoy

Demult de tot, trăiau odată trei Prințese nea­se­muit de frumoase, care se numeau Roșcovana, Bruna și Bălăioara. Acestea se retrăseseră într-un conac de țară, împreună cu mama lor, o Prințesă ce își pierduse întreaga avere. Într-o bună zi, o bătrână sărmană veni în căsuța lor și le ceru ceva de pomană. Prințesa-Mamă, o bucătăreasă neîntrecută, o servi pe bătrână cu o mâncare gustoasă. După ce termină de mâncat, femeia, care era de fapt o Zână, îi spuse Prințesei-Mamă că bunătatea ei nu va rămâne nerăsplătită,…Citește în continuare „Prințesa Stea-Frumoasă”


Căprioara Albă

de Marie-Catherine Le Jumel de Barneville, baroneasă d'Aulnoy

Trăiau odată un Rege și o Regină care erau nespus de fericiți împreună. Singura lor mâhnire era că nu aveau încă un moștenitor. Dar într-o bună zi, pe când Regina stătea lângă o fântână, un crab mare răsări din apă, chiar lângă dânsa, și îi spuse:

– Mărită Regină, dorința îți va fi îndeplinită!

Apoi crabul se preschimbă într-o bătrână care ieși din fântână cu straiele uscate ca prin minune.

Citește în continuare "Căprioara Albă"

În vizită la Școala Gimnazială „Mihai Viteazul” din Târgu-Mureș
În vizită la Școala Gimnazială „Mihai Viteazul” din Târgu-Mureș

„Mașinuța Curcubeu” este, cu siguranță, cartea cu care am colindat cel mai mult prin țară și prin străinătate. Am prezentat-o la Târgul Internațional de Carte de la Göteborg, am trecut prin câteva dintre școlile și grădinițele bucureștene, am ajuns și la Biblioteca Națională a României, la Ludoteca „Apolodor din Labrador”, unde a avut loc lansarea, am fost și la Cluj, locul fermecat din care a și pornit povestea cărții, iar pentru 2016 am deja în program multe alte opriri prin școlile din Capitală, dar și din țară.

Citește în continuare "Mașinuța Curcubeu s-a împrietenit și cu micuții din Târgu Mureș"

Întâlnire cu copiii de la școala primară a Seminarului Teologic Ortodox din Cluj Napoca
Întâlnirea cu copiii de la școala primară a Seminarului Teologic Ortodox din Cluj Napoca a avut loc în cadrul proiectului „Autorul trăiește”.

Prietenii fideli ai Tărâmului lui Andilandi își mai amintesc cu siguranță că în urmă cu un an am răspuns invitației proiectului „Autorul trăiește”, proiect inițiat de câteva profesoare inimoase, și că am citit această poveste pentru prima dată în plen, de pe foi volante, în fața prichindeilor clujeni. Nici măcar atunci nu era una nouă, ci era una scrisă cu vreo șapte ani în urmă, una care încă nu-și găsise un ilustrator pe măsură, deci nici locul potrivit la o editură.

Citește în continuare "Mașinuța Curcubeu se reîntâlnește cu prichindeii din Cluj-Napoca"

Coperta volumului „Il Viaggio di Vlad nel Mondo-di-là”
Coperta volumului „Il Viaggio di Vlad nel Mondo-di-là”
Vlad a ajuns în Italia într-o superbă ediție cartonată

După cum vă spuneam într-un post mai vechi, am cochetat, nu de puține ori, cu ideea să pun punct seriei Andilandi. Însă întrebarea legată de data apariției celui de-al patrulea volum continua să revină cu insistență. Eram întrebată „când apare” următoarea carte, nu „dacă mai apare ceva”, așa că m-am decis să continui seria Andilandi, care va include în final șapte romane și trei volume de povestiri. Primul volum de povestiri (Istorioare cu cosițe) a și fost publicat deja în 2013. Și asta nu e tot.

Citește în continuare "Il viaggio di Vlad nel Mondo-di-là sau traducerea în limba italiană a primului volum al seriei Andilandi"