Sâmbătă a fost pentru mine o zi încărcată de emoții. Și nici nu e de mirare, doar au trecut paisprezece ani de când m-am apucat de scris la seria asta, unsprezece de când am publicat primul volum online, la LiterNet.ro, și vreo opt de când s-a dat startul primei ediții pe hârtie, la Mediamorphosis. Deci pot spune că am așteptat nițel momentul ăsta. Poate prea mult, dar a meritat.

Citește în continuare "Prima lansare marca Andilandi"

Cu Sara Salone la Salonul de carte de la Torino, 2016
Cu Sara Salone la Salonul de carte de la Torino, 2016

Dacă la Târgul de carte de la Bologna romanul nostru a fost doar găzduit la standul României, prin bunăvoința Ministerului Culturii, iată că acum ni s-a oferit marea șansă să-l și prezentăm în fața copiilor italieni și români din Italia. Și nu oriunde, ci la cel mai important târg de carte din această țară: Salone del libro di Torino. Invitația a venit din partea Institutului Cultural Român, așa că profit de ocazie ca să mulțumesc din suflet întregii echipe de la ICR Veneția, în mod special doamnei Aurora Firța, dar și prietenilor noștri din țară: Ioana Drăgan, Dana Berdilă, Nicoleta Vuțescu, tuturor celor care au crezut în această carte și care au considerat că merită să fie susținută și promovată așa cum se cuvine în Italia.

Citește în continuare "Il viaggio di Vlad… la Torino"

Întrebări și răspunsuri la Turnirul Scriitorilor
Întrebări și răspunsuri la Turnirul Scriitorilor

Parcă în ciuda capriciilor vremii, și vremurilor, „Turnirul Scriitorilor” de la Sighișoara a continuat cu cea de-a treia ediție. Chiar dacă am avut parte de o șarjă fulger în acest turnir, vă mărturisesc că pentru mine a fost o mare bucurie și o onoare să particip la un asemenea eveniment de anvergură.

Citește în continuare "Istorioare cu cosițe, zale și mașinuțe la Turnirul Scriitorilor"

Norocul meu este că am un site destinat cărților pentru copii, adică un loc unde pot vorbi la o adică în tihnă despre ce și cum scriu, precum și despre ce spun pe la seminariile ori pe la lecturile publice la care se întâmplă să mai particip. De curând, am dat peste acest articol apărut săptămâna trecută la Agerpres și mi-am propus să-l adnotez, gândindu-mă că așa voi avea ocazia (și suficient spațiu) să vă ofer citatele integrale, ba chiar și câteva explicații suplimentare.

Citește în continuare "Ecouri și reverberații de la Târgul de carte de la Göteborg, 2015"

Istorioare cu cosițe - o lectură... step by step
Istorioare cu cosițe – o lectură… step by step

Acum câteva zile am fost invitată de către doamna directoare Cristina Boca să mă întâlnesc cu copiii Școlii Gimnaziale „Bambi Step by Step” din București, iar eu am răspuns prezent, cu mare bucurie, chiar dacă prichindeii grupelor pregătitoare erau cam mici pentru cărțile seriei „Andilandi” din care eu venisem chitită să le citesc. Le-am citit puțin din „Istorioare cu cosițe”, apoi am vorbit despre Zmei, Iele, Căpcâni, Blajini și Cai Năzdrăvani.

Citește în continuare "O lectură… Step by Step"