Proaspăt, gustos și... sănătos.
Se pare că am fost nespus de cuminte și de muncitoare anul acesta, pentru că luna cadourilor a început în forță, iar surprizele plăcute nu mai contenesc să apară. Primul cadou găsit în ghetuțele mele virtuale dis de dimineață a fost o cărticică de care sunt tare mândră și mulțumită. A apărut la țanc, adică a adus-o Moșul azi noapte și arată minunat, deci nu e cu nimic mai prejos față de celelalte volume grozave apărute la Editura LiterNet.

Citește în continuare "Ce mi-a adus Moșul mie îți dau și ție"

Aventura gemenilor pe… Kindle

După cum probabil că vă așteptați, urmează un al doilea anunț important pentru (cei departe de) țară. Iată-l:

De ieri am fost anunțată că Aventura gemenilor dincolo de Poiana Vie, al doilea volum al seriei Andilandi, poate fi cumpărat și de pe Amazon, în format electronic, pentru toate dispozitivele care „citesc” Kindle. Asta se referă fie la aparatul ca atare, fie la tot felul de telefoane mobile (iPhone, Android și Blackberry), fie chiar la PC sau Mac-uri.

Volumul este disponibil atât în magazinul Amazon din Statele Unite, cât și în mai noul său „frățior” cu același nume din Marea Britanie. Prețul în Statele Unite ar trebui să fie de 3,99 dolari (dacă vă conectați printr-un server de pe teritoriul SUA), respectiv 2,56 lire sterline, în Anglia. În România, prețul ajunge la 6,89 dolari și, respectiv, 2,91 lire, cu toate taxele incluse.

În privința celui de-al treilea anunț important…

Citește în continuare "Gemenii pe Amazon… Kindle"

Coperta primului volum al seriei Andilandi disponibil pe Kindle

M-am gândit să postez și aici câteva rânduri în cinstea mărețului eveniment. Nu de alta, dar la noi dacă nu te lauzi singur, sunt puțini cei care ți-o iau înainte. Așa că vă anunț și pe voi, dacă n-ați aflat deja de pe site-ul Adei (mult mai des actualizat și mai comentat decât acesta), că acum puteți da de „Călătoria lui Vlad în Celălalt Tărâm” și pe Amazon – chiar aici. Varianta electronică e mai ușor de manipulat (dacă sunteți dotați cu sculele trebuincioase: Kindle,…Citește în continuare „Prima carte Kindle pentru copii în limba română”


Acum că a devenit oficial și puteți găsi lista câștigătorilor premiilor decernate de către Asociația Scriitorilor din București pe anul 2009 (pentru volumele apărute în 2008) atât pe site-ul revistei Luceafărul, cât și prin alte locuri, mă pot lăuda și eu liniștită. Se pare că am caștigat premiul secțiunii de literatură pentru copii și tineret cu primul volum al seriei Andilandi – „Călătoria lui Vlad în Celălalt Tărâm„… Și pentru că este o ocazie minunată, țin să le mulțumesc acum tuturor celor care au crezut…Citește în continuare „Am fost cuminte, am luat premiu”


Când jucăriile spun pa
Când jucăriile spun pa

După cum vă spuneam, în curând va începe Festivalul Internațional de Teatru pentru Copii „100, 1.000, 1.000.000 de povești”, găzduit și organizat de Teatrul Ion Creangă din București. Noi am fost anul trecut la mai toate spectacolele și nu ne-a părut rău deloc. Singurul sfat pe care vi-l dau e să vă rezervați din timp biletele, fiindcă și anul acesta se anunță unul cu sălile pline. Ce să-i faci? Copii mulți și doar două teatre pentru prichindei în minunata noastră urbe.

Dacă ajungeți totuși și pe la Creangă, nu ratați nici spectacolul „Când jucăriile spun pa”.

Citește în continuare "Invitație la teatru"

Te invităm să ni te alături în Aventura gemenilor dincolo de Poiana Vie

Îți mai amintești de Călătoria lui Vlad în Celălalt Tărâm? De atunci au trecut zece ani, iar Celălalt Tărâm s-a schimbat. Granițele s-au rearanjat, cârmuitorii sunt acum… alții. Nu se mai nasc decât Balauri „de rând”, cu mai multe capete, dar mai puțină putere. Ielele au îmbătrânit, Blajinii se ascund, Căpcânii au pierdut războiul, iar Zmeii, mai puternici ca niciodată, pârjolesc totul în calea lor.

Acesta e momentul când o nouă aventură e pe cale să înceapă. Prietenii? Aceiași. Dușmanii? Cu mult mai mulți. Cărăușul? Nu este singur, ci sunt… doi.


Te-ai gândit cum ar fi să te trezești într-o bună dimineață în Celălalt Tărâm, alături de propriul tău Cal Năzdrăvan? Este exact ceea ce i s-a întâmplat lui Vlad Ionescu, un băiețel obișnuit ajuns într-o lume neobișnuită. Ajutat de Blajini și de Uriași, Vlad se va lupta cu Iele, Zmei, Strigoi, Căpcâni, Balauri și Solomonari, pentru a străbate până în Poiana Sânzienelor și a duce la îndeplinire tainica misiune încredințată de Ursitoare.

Învață din greșelile lui. Nu se știe niciodată când Ursitoarele te vor pune la încercare și pe tine… Caută în librării primul volum al seriei Andilandi: Călătoria lui Vlad în Celălalt Tărâm.

„O poveste sută la sută românească, valorificând inteligent, seducător și captivant la lectură, întregul univers mitologic și folcloric autohton. […] Un roman pentru copii mai mari, în care suspansul și surprizele se țin lanț.”Ioana Drăgan, extras din prefața cărții