Categorii Anunțuri

Cățel deștept și frumos caut stăpân omenos

de Sînziana Popescu
Sunt atât de trist și de singur
Sunt atât de trist și de singur

Despre Teddy, câinele blocului nostru, salvat de pe stradă și decăpușat cu luni în urmă, v-am mai scris prin vară. Vă spuneam pe atunci că își caută stăpân. Și tare mi-aș fi dorit să-și fi găsit unul, numai al lui, dar n-a fost să fie. Ei bine, celor interesați de soarta pufoșeniei cu ochi stranii am să le spun că între timp a crescut singurel, dar că nu o duce chiar atât de rău. Are căsuța lui, are un țarc între blocul nostru și cel al vecinilor, dotat cu băncuțe și cu viță de vie, în care nu poate pătrunde fitecine. Ca să ajungi la cușca lui trebuie să străbați un drum anevoios, presărat cu baricade, un drum menit să-l apere „de oamenii răi”, după cum bine zic copiii din bloc. Mai precis, cineva ar trebui să sară două garduri și să treacă printr-o gaură din alt gard ca să ajungă la el.

Din păcate însă problema adopției lui rămâne deschisă, mai ales că în curând se va lăsa frigul și vecinii mei nu sunt de acord să îl găzduim în holul blocului pe perioada iernii. În plus, deși prin august tatăl uneia dintre fetițele care-l găsiseră se angajase că se va ocupa el de tratarea și de ciparea lui Teddy, până acum nu i-a făcut nimeni deparazitarea internă, nu l-au dresat și nici nu i-au făcut acte. Așadar, ca să o spun pe a dreaptă, acest câine amărât, și ilegalist pe deasupra, are acum multe familii care îl îngrijesc din când în când (de pildă, când plouă îl uită toată lumea), dar niciuna numai a lui. Părerea mea e că Teddy are nevoie de o familie care să vegheze asupra lui 24 de ore din 24, de una care să răspundă pentru sănătatea și pentru stare lui de bine.

Deci, dacă vă interesează, dacă chiar vreți un cățeluș simpatic, corcitură de Labrador, care nu trece de genunchi ca înălțime, care e cuminte și jucăuș și care iubește la nebunie copiii, putem sta de vorbă despre soarta lui.

Portretul autorului

este creatoarea seriei fantasy Andilandi, despre aventurile din Celălalt Târâm ale unor copii „încercați” de invidie, egoism sau lipsă de încredere în sine. Dar nu puțini dintre vizitatorii noștri o cunosc și drept autoare de teatru pentru prichindei sau de cărți bogat ilustrate, pentru copii mai mici. Sînziana Popescu este membră a Uniunii Scriitorilor din România, Filiala de Literatură pentru Copii și Tineret, membră DacinSARA și a Asociației Scriitorilor pentru Copii și Adolescenți ”“ De basm.

Alte pagini semnate de Sînziana Popescu pe Tărâmul lui Andilandi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *