Categorii Anunțuri

Dinozaurii vegetarieni

de Dan Mihu

Muzeul Național de Geologie organizează sâmbătă, 6 ianuarie 2007, cea de-a treia întâlnire din cadrul proiectului „Era dinozaurilor”: Dinozaurii vegetarieni. Datorită numărului foarte mare de solicitări, prelegerile și atelierele din cadrul acestui proiect se vor desfășura eșalonat în următoarele intervale orare: 10.00 – 11.30, 12.00 – 13.30 și 14.00 – 15.30.

Dinozaurii ierbivori sunt cei mai mari reprezentanți ai regnului animal care au trăit vreodată. Tocmai dimensiunile lor impresionante au suscitat întrebări asupra dietei lor și asupra cantității de hrana pe care o consumau. Mâncau iarba sau numai frunze de copaci? Aveau bot sau cioc? Cum se apărau de dinozaurii carnivori?

În cadrul prelegerii, copiii vor afla răspunsuri la aceste întrebări și, mai ales, vor învăța care sunt principalele deosebiri dintre dinozaurii ierbivori și celelalte tipuri de dinozauri. Pe baza reperelor fixate în partea introductivă, copiii vor încerca să reconstituie, în cadrul atelierului, „scheletul” unui dinozaur ierbivor pe care îl vor descoperi într-un microsite paleontologic, sub îndrumările tutorilor de lecție.

Numărul maxim de participanți la fiecare din aceste ședințe este de 25 de copii. În funcție de solicitări, întâlnirea va fi reluată și în weekendul următor.

Portretul autorului

este un blajin de pe Celălalt Tărâm. Sau măcar încearcă.

Alte pagini semnate de Dan Mihu pe Tărâmul lui Andilandi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *