Categorii Anunțuri

Premiera serialului radiofonic „Andilandi”

de Sînziana Popescu

Proiectul „Teatru radiofonic în culori”, inițiat de Teatrul Național Radiofonic în parteneriat cu librăria Cărturești Verona, continuă cu serialul radiofonic „ANDILANDI. Călătoria lui Vlad în Celălalt Tărâm”, de Sînziana Popescu, adaptare radiofonică după primul volum al seriei fantasy Andilandi.

Copiii sunt așteptați și în acest sfârșit de săptămână în mansarda cu cărți și jucării, pentru a savura povestea lui Vlad Ionescu, un băiețel obișnuit ajuns într-o lume neobișnuită, în care ajutat de Blajini, de Uriași și de Calul Năzdrăvan se va lupta cu Iele, Zmei, Strigoi, Căpcâni, Balauri și Solomonari, pentru a ajunge până în Poiana Sânzienelor și pentru a duce la îndeplinire tainica misiune încredințată de Ursitoare.

Învață din greșelile lui. Nu se știe niciodată când Andilandi te va pune la încercare și pe tine.

O poveste sută la sută românească, valorificând inteligent, seducător și captivant la lectură, întregul univers mitologic și folcloric autohton. […] Un roman pentru copii mai mari, în care suspansul și surprizele se țin lanț. – Ioana Drăgan, extras din prefața cărții

Vă așteptăm așadar, dragi copii, dar și stimați părinți și bunici, să ne fiți alături într-o minunată călătorie radiofonică, care poate va desluși taina Tărâmului lui Andilandi, supranumit și Celălalt Tărâm, alături de Vlad, un băiat ca oricare dintre voi, de Calul Năzdrăvan și de Pasărea Măiastră, o nouă provocare pentru prichindeii-spectatori-ilustratori care vor (re)descoperi și, prin desenele lor, vor îmbogăți cu propriul spirit creativ universul audițiilor radiofonice, lumea fascinantă pe care doar teatrul radiofonic o poate exprima prin specificitatea sa.

Sînziana Popescu este deja un nume consacrat în peisajul literar românesc, unul nelipsit din librarii, de pe afișele teatrelor, dar și de pe scena undelor radiofonice.

Adaptarea radiofonică și regia artistică îi aparțin lui Mihai Lungeanu, inițiatorul acestui proiect de audiții de spectacole radiofonice pentru copii inspirate din dramaturgia românească contemporană.

În distribuție: Silviu Stănescu, Annemary Ziegler, Constantin Codrescu, Alexandrina Halic, Ion Haiduc, Jeanine Stavarache, Anca Zamfirescu, Ada Navrot, Eugen Cristea, Alexandru Georgescu, Manuela Ciucur, Julieta Strâmbeanu, Costina Ciuciulică, Adina Lucaciu, Camelia Pintilie, Liliana Pană, Violeta Berbiuc, Ștefan Velniciuc, Constantin Cojocaru, Orodel Olaru, Alexandra Spătaru, Ioana Popovici Chelaru, Daniela Ioniță, Claudia Drăgan, Tamara Crețulescu, Ion Arcudeanu, Ioan Chelaru, Nicolae Călugărița, Daniel Badale, Alina Petrică, Alexandra Pașcu, Magda Dimitrescu, Marina Fluierașu, Alexandra Răduță, Mihaela Coveșanu, George Grigore, Cristi Dionise.

Muzica originală: George Marcu
Regia de montaj: Bogdan Golovei și Radu Verdeș
Regia muzicală: George Marcu
Redactor și producător: Irina Soare
Regia de studio: Janina Dicu
Regia tehnică: Mihnea Chelaru

Intrarea e liberă, dar se va face în limita locurilor disponibile. Așa că vă rugăm să vă înscrieți din timp la [email protected] sau la 0732.003.051

Notă: Serialul se va difuza și pe 22 & 23 – 29 &30 decembrie 2018 de la 9.00, la Radio România Cultural, și se va redifuza în anii următori.

Portretul autorului

este creatoarea seriei fantasy Andilandi, despre aventurile din Celălalt Târâm ale unor copii „încercați” de invidie, egoism sau lipsă de încredere în sine. Dar nu puțini dintre vizitatorii noștri o cunosc și drept autoare de teatru pentru prichindei sau de cărți bogat ilustrate, pentru copii mai mici. Sînziana Popescu este membră a Uniunii Scriitorilor din România, Filiala de Literatură pentru Copii și Tineret, membră DacinSARA și a Asociației Scriitorilor pentru Copii și Adolescenți ”“ De basm.

Alte pagini semnate de Sînziana Popescu pe Tărâmul lui Andilandi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *