Categorii Cronici și recomandări

Charlotte’s Web

de Sînziana Popescu

Afișul filmuluiAseară am văzut making-off-ul filmulețului „Charlotte’s Web„, tradus la noi ca „Rețeaua miraculoasă” și mi s-a părut chiar haios. Așa că de-abia aștept premiera de pe ecranele noastre, din 3 februarie. Mai ales că pică în week-end, deci îmi voi putea urni mai ușor familionul către o sală de cinema, chiar în ciuda vremii de afară…

Filmul, regizat de Gary Winick, este o adaptare a cărții de succes pentru copii „Miracolul prieteniei”, scrisă de E. B. White. Se pare că de la publicarea ei, din 1952, cărticica „Charlotte’s Web” s-a vândut în peste 45 de milioane de exemplare în întreaga lume și a fost tradusă în 23 de limbi. Mesajul povestirii e unul cum nu se poate mai simplu: un porcușor descoperă că cel mai important lucru din lumea asta e prietenia. Iar distribuția cu care se laudă filmulețul este una de-a dreptul impresionantă: Fern Arable (Dakota Fanning), păianjenului Charlotte (Julia Roberts), șobolanul fermei (Steve Buscemi), Gussy, gâsca fermei (Oprah Winfrey), Golly, gânsacul ei (Cedric the Entertainer); oaia Samuel (John Cleese), căluțul Ike (Robert Redford); vacile Bitsy și Betsy (Kathy Bates și Reba McEntire) și ciorile Brooks și Elwyn (Thomas Haden Church și André Benjamin). Nu știu cum vă sună vouă, dar mie-mi sună mai mult decât tentant… Promit să revin cu noi amănunte după ce-l văd!

Portretul autorului

este creatoarea seriei fantasy Andilandi, despre aventurile din Celălalt Târâm ale unor copii „încercați” de invidie, egoism sau lipsă de încredere în sine. Dar nu puțini dintre vizitatorii noștri o cunosc și drept autoare de teatru pentru prichindei sau de cărți bogat ilustrate, pentru copii mai mici. Sînziana Popescu este membră a Uniunii Scriitorilor din România, Filiala de Literatură pentru Copii și Tineret, membră DacinSARA și a Asociației Scriitorilor pentru Copii și Adolescenți ”“ De basm.

Alte pagini semnate de Sînziana Popescu pe Tărâmul lui Andilandi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *