Categorii Cronici și recomandări

Harry Potter și Ordinul Phoenix

de Sînziana Popescu

V-am vorbit atât de mult de filmul ăsta că până la urmă am uitat să și scriu câteva rânduri despre el… N-am povestit despre el la momentul oportun, imediat după premieră adică, pentru că nu mi s-a părut demn de reclama ce i s-a făcut… Sincer, mi s-a părut ușor dezechilibrat, centrat pe un personaj foarte bine realizat, Dolores Umbridge, dar atât. Personajele pe care le-am îndrăgit – și de care ne-am atașat în timp – ori au crescut (mă gândesc la copii), ori s-au pierdut pe drum.

Dolores UmbridgeNu știu cum să vă spun, dar parcă toți profesorii lor vechi s-au evaporat, iar școala a căzut în paragină. Dacă n-ați văzut încă filmul, nu vreau să vă influențez, dar nu e grozav. Pentru rolul Dolores Umbridge există o nominalizare la Oscar, ceea ce mi se pare într-adevăr o realizare pentru serie, dar sunt sigură că pe fani nu-i interesează asta.

Portretul autorului

este creatoarea seriei fantasy Andilandi, despre aventurile din Celălalt Târâm ale unor copii „încercați” de invidie, egoism sau lipsă de încredere în sine. Dar nu puțini dintre vizitatorii noștri o cunosc și drept autoare de teatru pentru prichindei sau de cărți bogat ilustrate, pentru copii mai mici. Sînziana Popescu este membră a Uniunii Scriitorilor din România, Filiala de Literatură pentru Copii și Tineret, membră DacinSARA și a Asociației Scriitorilor pentru Copii și Adolescenți ”“ De basm.

Alte pagini semnate de Sînziana Popescu pe Tărâmul lui Andilandi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *