Categorii Cronici și recomandări

Peter Pan…

de Sînziana Popescu

Coperta cărții…este, cu siguranță, cel mai îndrăgit personaj al literaturii pentru cei mici, unde, de ce n-am recunoaște-o pe șleau, concurența este cam… mare.

Iată, așadar, un motiv suficient de întemeiat pentru a vă recomanda să-i faceți cunoștință copilului vostru cu Peter, băiețelul care n-a mai vrut să crească.

Dezvăluiți-i puiului vostru frumusețea Tărâmului de Nicăieri. Acel loc mirific în care te poți juca în neștire fără părinți, fără profesori, fără teme pentru acasă…

Peter Pan desenat de Arthur Rackham, 1912 Dacă cel mic are sub 5 anișori, poate ar fi mai nimerit să începeți cu „Peter Pan în Grădina Kensington”, de J.M. Barrie – după umila mea părere, una dintre cele mai frumoase cărți pentru copii care s-a scris vreodată.

După care, desigur, puteți continua cu „Peter Pan și Wendy”, de același autor, poposind o vreme în tărâmul zânelor plăpânde, al pieilor roșii și al piraților fioroși. N-o să vă pară rău nicio clipă!

Portretul autorului

este creatoarea seriei fantasy Andilandi, despre aventurile din Celălalt Târâm ale unor copii „încercați” de invidie, egoism sau lipsă de încredere în sine. Dar nu puțini dintre vizitatorii noștri o cunosc și drept autoare de teatru pentru prichindei sau de cărți bogat ilustrate, pentru copii mai mici. Sînziana Popescu este membră a Uniunii Scriitorilor din România, Filiala de Literatură pentru Copii și Tineret, membră DacinSARA și a Asociației Scriitorilor pentru Copii și Adolescenți ”“ De basm.

Alte pagini semnate de Sînziana Popescu pe Tărâmul lui Andilandi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *