Categorii Cronici și recomandări

Ziua Bucuriei

de Sînziana Popescu

Coperta cărțiiAzi e 1 Iunie, cea mai mare sărbătoare a celor mici. Deja mă gândesc cu îngrijorare (dar și cu o doză greu disimulată de invidie) la cât de solicitantă și de frumoasă va fi această zi. Doar știm cu toții ce ne așteaptă: plimbări cu bicicleta, desene pe asfalt, trecerea „în revistă” a cofetăriilor din zonă, cumpărarea jucăriei mult visate…

Tot astăzi e și ziua de naștere a lui Mircea Cărtărescu, caruia îi urăm multă sănătate și putere de muncă. Cu toate că dânsul nu duce lipsă de recenzii favorabile, fiind unul dintre cei mai mediatizați autori români ai momentului, pentru noi e un prilej fericit să vă recomandăm din nou una dintre cărțile domniei sale, scrisă pentru copiii mai mari: Enciclopedia zmeilor.

Mărturisesc că eu am cumpărat varianta „ieftină” a cărții (și m-am distrat de minune citind-o!), dar pe voi vă sfătuiesc să faceți un mic efort și să cumpărați micuților voștri cărticica „de colecție”, aceea cu desene. Nu de alta, dar presimt că ilustrațiile lui Tudor Banus, care completează atât de fericit povestea, vor avea un impact covârșitor asupra copilului vostru. Pe cuvânt de Sînziană!

Portretul autorului

este creatoarea seriei fantasy Andilandi, despre aventurile din Celălalt Târâm ale unor copii „încercați” de invidie, egoism sau lipsă de încredere în sine. Dar nu puțini dintre vizitatorii noștri o cunosc și drept autoare de teatru pentru prichindei sau de cărți bogat ilustrate, pentru copii mai mici. Sînziana Popescu este membră a Uniunii Scriitorilor din România, Filiala de Literatură pentru Copii și Tineret, membră DacinSARA și a Asociației Scriitorilor pentru Copii și Adolescenți ”“ De basm.

Alte pagini semnate de Sînziana Popescu pe Tărâmul lui Andilandi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *