Categorii Însemnări

Ferma veselă

de Sînziana Popescu
Ea e Fifi
Ea e Fifi, tunsă și coafată

Cu puțin timp în urmă am poposit la „Ferma animalelor”, un loc simpatic și foarte bine întreținut, populat cu ponei, iepuri, rațe, oi, capre, păsări de curte de toate soiurile și viței de lapte. Nu vorbesc despre desenul animat, desigur, deși acesta e foarte sus în topul familiei noastre, ci despre o fermă adevărată, mult mai veselă, o fermă în care animalele pot fi văzute de aproape, mângâiate și uneori chiar hrănite. Bănuiesc că n-ați auzit de locul acesta, așa că m-am gândit să vă sfătuiesc să trageți cu ochiul aici și să vedeți cam ce afacere năstrușnică au pus unii pe picioare pe timp de criză – o Grădină Zoologică adevărată, dar plină numai cu animale domestice!

Nu știu a cui a fost ideea, dar mi s-a părut genială. În condițiile în care mulți dintre copiii noștri trăiesc cu impresia că laptele și ouăle se fabrică în supermarket, cred că nu strică să se convingă cu ochișorii lor de unde vin, de fapt, aceste produse. În plus, tot acolo, la ferma veselă, copiii pot mângâia iepuri, măgăruși ori țapi cu personalitate, pot vedea rațe, gâște, porumbei, păuni și găini uriașe, așa cum n-au mai văzut ei poate decât în desene animate. Și, desigur, dacă nu au depășit o anumită greutate și înălțime, mai pot călări și pe simpaticii ponei.

Tarifele sunt ultra-decente (5 lei intrarea), tipice unei afaceri de bun simț, iar lângă ferma despre care vă vorbesc, există o altă fermă, pentru seniori, de unde puteți cumpăra lapte proaspăt la un preț excelent (3 lei litrul de lapte, 1 leu recipientul de 1 litru, dacă nu v-ați adus de acasă). Noi ne-am distrat pe cinste. Pozele atașate stau mărturie.

Portretul autorului

este creatoarea seriei fantasy Andilandi, despre aventurile din Celălalt Târâm ale unor copii „încercați” de invidie, egoism sau lipsă de încredere în sine. Dar nu puțini dintre vizitatorii noștri o cunosc și drept autoare de teatru pentru prichindei sau de cărți bogat ilustrate, pentru copii mai mici. Sînziana Popescu este membră a Uniunii Scriitorilor din România, Filiala de Literatură pentru Copii și Tineret, membră DacinSARA și a Asociației Scriitorilor pentru Copii și Adolescenți ”“ De basm.

Alte pagini semnate de Sînziana Popescu pe Tărâmul lui Andilandi.

2 comentarii la “Ferma veselă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *