Categorii Însemnări

De vorbă cu cititorii clujeni

de Sînziana Popescu
Instantaneu din timpul lecturii
Mașinuța neagră – lectură în Cluj-Napoca

Grație invitației doamnei Mirela Miron, inițiatoarea proiectului „Autorul trăiește”, am reușit să-i cunosc pe micii mei cititori din Cluj-Napoca. Și îi mulțumesc pentru asta!

Întâlnirea a avut loc în demisolul bisericii studenților din campusul Hașdeu, unde s-au întâmplat numai și numai minunății. La început, prichindeii mi-au demonstrat că știu ce e acela un scriitor și că mai știu și cum se transformă poveștile în cărți. Ceea ce nu e puțin lucru, dacă ținem cont de vârsta lor fragedă – mulți dintre ei erau doar la grupa mare sau la cea pregătitoare. Apoi, le-am citit o poveste nouă, Mașinuța Neagră, iar ei m-au ascultat cu sufletul la gură, iar la sfârșit au desenat personajele poveștii, cum s-au priceput ei mai bine. Toate desenele mi s-au părut atât de izbutite, încât mi-a fost tare greu să aleg doar câteva, sau să le înstrăinez de proprietari, așa că le-am fotografiat pe marea majoritate și le-am expus aici, pentru a putea fi admirate de către toți cititorii site-ului. Dacă unele lipsesc, contez pe doamna învățătoare Cosmina Tamas că le va scana și mi le va trimite, pentru ca expoziția să fie completă. 🙂

La sfârșitul întrevederii noastre mi-au promis că vor asculta la clasă spectacolele mele radiofonice, le vor discuta și îmi vor transmite părerile lor cât mai degrabă.

Vreau să vă spun că nu mi-a fost ușor să ajung acolo. Întâmplarea a făcut să fiu pe drumuri trei zile la rând, iar la întoarcere am avut parte de o ploaie torențială tot drumul, dar, una peste alta, efortul a meritat. M-am bucurat să cunosc niște copii minunați și niște doamne profesoare inimoase, dispuse să facă orice sacrificiu pentru ca elevii lor să beneficieze de o educație aleasă, ce poate rivaliza cu cea primită de copiii oricărei alte țări europene. Înainte de plecare, am reușit să mă văd, pe fugă, și cu Diana Paul și Oana Bîlc, eleve ale Școlii Gimnaziale „Octavian Goga”, Cluj- Napoca, care cu câteva luni în urmă scriseseră atât de frumos despre cărțile seriei „Andilandi”.

Singurul meu mare regret a fost că n-am reușit să-i întâlnesc și pe copiii din Mărișel, elevii doamnei Miron, dar în curând vom organiza o „întâlnire” de zile mari pe Skype, din care poate voi reuși să vă arăt cândva un mic fragment. Până atunci, vă las să mă ascultați citind în premieră, la Cluj, povestea „Mașinuța neagră”.

Portretul autorului

este creatoarea seriei fantasy Andilandi, despre aventurile din Celălalt Târâm ale unor copii „încercați” de invidie, egoism sau lipsă de încredere în sine. Dar nu puțini dintre vizitatorii noștri o cunosc și drept autoare de teatru pentru prichindei sau de cărți bogat ilustrate, pentru copii mai mici. Sînziana Popescu este membră a Uniunii Scriitorilor din România, Filiala de Literatură pentru Copii și Tineret, membră DacinSARA și a Asociației Scriitorilor pentru Copii și Adolescenți ”“ De basm.

Alte pagini semnate de Sînziana Popescu pe Tărâmul lui Andilandi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *