Categorii Rețete de-ale noastre

Dulce de post

de Sînziana Popescu

De luni începe Postul Paștelui, cel mai important si, după umila mea părere, cel mai greu de ținut din an. Mai ales atunci când Paștele pică mult prea devreme, cum se întâmplă în anul acesta. Nu de alta, dar e foarte greu să nu mănânci „de dulce” când nu se găsesc de niciunele… Dacă te gândești bine, acum nu vezi pe la tarabe nici fructe, doar trufandale turcești ori grecești, îndopate cu E-uri, nici legume proaspete, doar cele de seră.

Oricum dacă sunteți porniți să mâncați doar ciuperci și soia, cinste vouă! Iată și câteva dulciuri de post, care cred că vă vor prinde bine. Am să încerc să postez în fiecare zi câte o rețetă nouă, dar nu promit nimic solemn… (Singurul lucru pentru care pot băga mâna-n foc este că vor fi apreciate și de omuleții care vă mișună prin ogradă, cerând non-stop dulciuri de supermarket.)

De aceea vă propun un sănătos și delicios salam de biscuiți.

De ce ai nevoie.

  • 1kg de biscuiți
  • 250 g de nucă
  • 200 g de stafide
  • 100 g de cacao
  • 250 g de margarină
  • 100 g de zahăr pudră
  • 300 g de rahat

Cum procedezi.
Mai întâi, toci mărunt miezul de nucă și îl pui într-un vas cu apă, în care adaugi zahărul pudră. Le încălzești preț de cinci minute la foc mic, apoi torni siropul astfel obținut într-un vas încăpător, în care ai amestecat deja cubulețele de rahat și margarina. Amesteci în continuare până la omogenizare, de preferință cu o lingură de lemn. Apoi, adaugi biscuiții zdrobiți, stafidele, cacaoua, și amesteci temeinic. La final, așezi compoziția pe o foiță de celofan, umezită în prealabil, și o pui la rece, în frigider ori în cămară, până a doua zi.

Portretul autorului

este creatoarea seriei fantasy Andilandi, despre aventurile din Celălalt Târâm ale unor copii „încercați” de invidie, egoism sau lipsă de încredere în sine. Dar nu puțini dintre vizitatorii noștri o cunosc și drept autoare de teatru pentru prichindei sau de cărți bogat ilustrate, pentru copii mai mici. Sînziana Popescu este membră a Uniunii Scriitorilor din România, Filiala de Literatură pentru Copii și Tineret, membră DacinSARA și a Asociației Scriitorilor pentru Copii și Adolescenți ”“ De basm.

Alte pagini semnate de Sînziana Popescu pe Tărâmul lui Andilandi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *