Categorii Reţete de-ale noastre

Dulce de post

de Sînziana Popescu

De luni începe Postul Paştelui, cel mai important si, după umila mea părere, cel mai greu de ţinut din an. Mai ales atunci când Paştele pică mult prea devreme, cum se întâmplă în anul acesta. Nu de alta, dar e foarte greu să nu mănânci „de dulce” când nu se găsesc de niciunele… Dacă te gândeşti bine, acum nu vezi pe la tarabe nici fructe, doar trufandale turceşti ori greceşti, îndopate cu E-uri, nici legume proaspete, doar cele de seră.

Oricum dacă sunteţi porniţi să mâncaţi doar ciuperci şi soia, cinste vouă! Iată şi câteva dulciuri de post, care cred că vă vor prinde bine. Am să încerc să postez în fiecare zi câte o reţetă nouă, dar nu promit nimic solemn… (Singurul lucru pentru care pot băga mâna-n foc este că vor fi apreciate şi de omuleţii care vă mişună prin ogradă, cerând non-stop dulciuri de supermarket.)

De aceea vă propun un sănătos şi delicios salam de biscuiţi.

De ce ai nevoie.

  • 1kg de biscuiţi
  • 250 g de nucă
  • 200 g de stafide
  • 100 g de cacao
  • 250 g de margarină
  • 100 g de zahăr pudră
  • 300 g de rahat

Cum procedezi.
Mai întâi, toci mărunt miezul de nucă şi îl pui într-un vas cu apă, în care adaugi zahărul pudră. Le încălzeşti preţ de cinci minute la foc mic, apoi torni siropul astfel obţinut într-un vas încăpător, în care ai amestecat deja cubuleţele de rahat şi margarina. Amesteci în continuare până la omogenizare, de preferinţă cu o lingură de lemn. Apoi, adaugi biscuiţii zdrobiţi, stafidele, cacaoua, şi amesteci temeinic. La final, aşezi compoziţia pe o foiţă de celofan, umezită în prealabil, şi o pui la rece, în frigider ori în cămară, până a doua zi.

Portretul autorului

este creatoarea seriei fantasy Andilandi, despre aventurile din Celălalt Târâm ale unor copii „încercaţi” de invidie, egoism sau lipsă de încredere în sine. Dar nu puțini dintre vizitatorii noştri o cunosc şi drept autoare de teatru pentru prichindei sau de cărți bogat ilustrate, pentru copii mai mici. Sînziana Popescu este membră a Uniunii Scriitorilor din România, Filiala de Literatură pentru Copii și Tineret.

Alte pagini semnate de Sînziana Popescu pe Tărâmul lui Andilandi.

Ți-a plăcut? Lasă-ne un comentariu.