Săptămâna trecută am fost prinsă cu Festivalul LittleLIT – poveștile se dau în spectacol, organizat de De basm și Teatrul Merlin din Timișoara. Reacționez de-abia acum pentru că am avut nevoie de puțin timp ca să-mi revin, fiind o săptămână sub semnul emoțiilor. Una în care am trecut de la nerăbdare și agitație, din pricina drumului infernal cu trenul spre Timișoara, pe care nu-l recomand nimănui, la bucuria maximă de a îmi vedea spectacolul pe scenă. Pentru că am deja la activ vreo zece spectacole…Citește în continuare „Jurnal de festival”


Și s-au luptat (cu cuvintele) zi de vară, până-n seară… S-au gândit mult de tot la o idee năstrușnică pentru o poveste, și-au căutat cu ardoare personajele sau au fost vizitați de ele, de multe ori în vis, apoi s-au străduit să gândească și să aștearnă pe hârtie o poveste izbutită, după puterile lor.

Citește în continuare "Povestașii din Tabăra de creație vara pe uliță"

Ei, și kum fu la Bookfest? 🙂 Copii, baloane, jocuri, ilustrații, tombole și mai multe jocuri, microfoane, concursuri cine strigă mai tare ca să acopere vorbitorii din standul vecin și, din când în când, povești despre noi și despre cărți. De când cu pandemia, uitasem cum e pe la târguri, recunosc. Cel mai recent la care am participat a fost la Istanbul, în 2019, fix înainte să înceapă toată nebunia, deci aș putea spune că mi-am cam ieșit din mână și, în plus, mereu m-am prezentat mai bine în afară decât în țară, dar, una peste alta, m-am descurcat. Experiența în sine a fost una interesantă și instructivă deopotrivă, adică știu sigur ce voi face și ce nu voi mai face (ever again) în privința promovării cărților mele, iar pe copii am reușit să nu-i adorm, totuși, ceea ce a fost o mare victorie, ținând cont de faptul că atelierul meu a fost duminică de la prânz.

Citește în continuare "Cu Mingea Dorințelor la Bookfest 2023"

Foto lansare Carturesti, de sus

Lume multă (și bună) aseară la lansare, iar eu m-am simțit ca între prieteni. Am întârziat nițel, dar mă bucur că am reușit să le spun celor prezenți cum s-a născut povestea noastră și să le mulțumesc celor care m-au ajutat – Arina Stoenescu – pionier press, Iulia Ignat și Matei Mihu. Până la urmă, cred că asta ar trebuie să fie esența unei lansări, să te bucuri împreună cu prietenii de lucrurile frumoase făcute împreună.

Citește în continuare "Impresii de la lansare"

 

Lume multă la atelierul de azi, de la Carturesti. Când am văzut cum plouă afară, parcă nici mie nu-mi venea să mă urnesc din casă și cu siguranță nu mă așteptam să mă întâlnesc în mansarda de la Verona cu atât de mulți copii isteți, părinți și bunici. Iar gazdele, foarte primitoare, au organizat o masă cu toate cărțile membrilor De basm & friends din librăria lor. Am văzut acolo nu doar cărțile colegelor care vor avea activități în săptămânile următoare (Andreea Iatagan, Laura Grunberg, Carmen Tiderle, Victoria Pătrașcu, Adina Rosetti și Iulia Iordan), ci și ale celor care nu vor susține ateliere de data asta (Cristina Andone, Simona Epure) și ale unor autori foarte îndrăgiți, dar care nu sunt membri De basm (Adina Popescu, Alex Moldovan, Florin Bican, Ioana Nicolae). De ce? Pentru că așa suntem noi, De Basmicii, amabili, ne susținem reciproc, ne promovăm unii pe alții și nu ducem lipsă de prieteni.

Citește în continuare "Noi facem povești, la Cărturești"

 

Știu că n-am mai postat nimic pe site de vreun an și mai bine. Ori că pe pagina de FB am avut doar câteva anunțuri sporadice pe tot parcursul anilor trecuți, legate strict de evenimentele la care am participat. În plus, ce mi se pare și mai grav e că nici n-am scris sau publicat mare lucru. Nu știu exact ce s-a întâmplat, să fi fost pandemia, bat-o vina, ori războiul din vecini, habar n-am, dar tot ce vă pot spune e că în capul meu a fost, în ultimii doi ani care au trecut, o atmosferă de sfârșit de lume ceva de speriat… Dar gata, mi-a trecut. 🙂 Și pentru că în perioada ce va să vină am pentru voi multe anunțuri „de bine” legate de cărțile care-mi vor fi publicate ori de atelierele, lecturile și lansările la care voi participa, m-am gândit că ar prinde bine totuși ca anii 2020-2022 să nu fie înghițiți de uitare.

Citește în continuare "Back to normal"

Sper că, așa după cum v-am sfătuit la începutul lunii, ați fost cu ochii pe Advent De Basm, acest calendar magic care își propune să măsoare în povești drumul până la Crăciun, că ați ascultat cuminți istorioarele citite până acum și că – de ce nu? – veți fi alături de noi seară de seară, până-n Ajun.

Citește în continuare "Ce, când și unde le mai citim copiilor?"