Categorii Însemnări

Povestașii din Tabăra de creație vara pe uliță

de Sînziana Popescu

Și s-au luptat (cu cuvintele) zi de vară, până-n seară… S-au gândit mult de tot la o idee năstrușnică pentru o poveste, și-au căutat cu ardoare personajele sau au fost vizitați de ele, de multe ori în vis, apoi s-au străduit să gândească și să aștearnă pe hârtie o poveste izbutită, după puterile lor. În zilele care au urmat, și-au citit textele în fața colegilor, s-au bucurat de aplauze și nu s-au supărat defel atunci când au primit sfaturi sau observații, ci și-au îmbunătățit istorioarele, apoi le-au recitit și rescris iar și iar, până când au ajuns la o versiune mulțumitoare. Despre cine vorbesc? Despre povestașii pe care am avut bucuria să-i cunosc și cu care am avut marea plăcere să lucrez între 10-14 iulie, în cadrul atelierului de „Scriere creativă” marca De basm, inclus începând cu acest an în Tabăra de creație „Vara pe uliță”, organizată de Muzeul Național al Satului „Dimitrie Guști”.

Și nu, cu asta n-am încălecat pe o șa și v-am spus povestea așa, pentru că povestea continuă. Le predau ștafeta colegelor mele, Iulia Iordan, Victoria Pătrașcu și Adina Rosetti, care vor susține ateliere similare în săptămânile următoare, urându-le inspirație, zile tihnite și… ceva mai răcoroase.

Portretul autorului

este creatoarea seriei fantasy Andilandi, despre aventurile din Celălalt Târâm ale unor copii „încercați” de invidie, egoism sau lipsă de încredere în sine. Dar nu puțini dintre vizitatorii noștri o cunosc și drept autoare de teatru pentru prichindei sau de cărți bogat ilustrate, pentru copii mai mici. Sînziana Popescu este membră a Uniunii Scriitorilor din România, Filiala de Literatură pentru Copii și Tineret, membră DacinSARA și a Asociației Scriitorilor pentru Copii și Adolescenți ”“ De basm.

Alte pagini semnate de Sînziana Popescu pe Tărâmul lui Andilandi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *