Categorii Anunțuri

LittleLIT pe scenă

de Sînziana Popescu

Poveștile se dau în spectacol. Șase zile dedicate literaturii și teatrului pentru copii, la Timișoara! Între 16 și 21 octombrie, la Timișoara are loc „LittleLIT pe scenă – Poveștile se dau în spectacol”, un eveniment care vrea deopotrivă să conecteze profesioniști din zona literaturii pentru copii și a teatrului dedicat celor mici, dar și să le ofere copiilor posibilitatea de a-i cunoaște pe autorii poveștilor lor preferate.

Asociația De Basm, inițiatoarea acestui proiect generos, le aduce la Timișoara pe scriitoarele Adina Rosetti, Andreea Iatagan, Victoria Pătrașcu, Luminița Corneanu, Sînziana Popescu și Iulia Iordan, din România, dar și pe Garajszki Margit, din Ungaria, una dintre cele mai îndrăgite autoare de cărți pentru copii din țara vecină. Ele vor participa atât la întâlniri cu publicul în școli și librării, cât și la discuții alături de colegi de breaslă, în care vor fi dezbătute teme actuale în literatura pentru copii.

●„LittleLIT pe scenă – Poveștile se dau în spectacol” propune lecturi performative făcute de actorii teatrului Merlin și ateliere de lectură în școli și librării

Întâlniri cu scriitoarele Adina Rosetti, Victoria Pătrașcu, Sînziana Popescu, Iulia Iordan, Andreea Iatagan, Luminița Corneanu și Garajszki Margit (Ungaria)

Cele două scriitoare invitate de onoare, Victoria Pătrașcu din România și Garajszki Margit din Ungaria, vor susține ateliere pentru profesioniști

O parte dintre atelierele de lectură și creativitate se vor desfășura în satele Sânandrei, Bucovăț și Carani

LittleLIT pe scenă – Poveștile se dau în spectacol” este despre lumi fantastice, personaje fabuloase și copiii cărora le colorează visele, dar și despre oamenii mari care vor să dea viață acestor povești, pentru ca ele să ajungă în fața unui public cât mai larg.

Copiii sunt invitați la șase ateliere de lectură, care vor avea loc în librăriile Cărturești Operei și La Două Bufnițe. Ei vor călători în toate colțurile lumii, alături de vulpi polare, cameleoni, vrăjitoare, nori, zmei sau spiriduși și vor descoperi reteța curajului. În plus, va fi vernisată și o expoziție minunată, în care micii vizitatori – dar și părinții lor – vor putea admira nu mai puțin de 40 de prințese, desenate de ilustratoarea Kürti Andrea, pentru o carte apărută în Ungaria.

Aici veți găsi calendarul evenimentelor De basm la Timișoiara.

Portretul autorului

este creatoarea seriei fantasy Andilandi, despre aventurile din Celălalt Târâm ale unor copii „încercați” de invidie, egoism sau lipsă de încredere în sine. Dar nu puțini dintre vizitatorii noștri o cunosc și drept autoare de teatru pentru prichindei sau de cărți bogat ilustrate, pentru copii mai mici. Sînziana Popescu este membră a Uniunii Scriitorilor din România, Filiala de Literatură pentru Copii și Tineret, membră DacinSARA și a Asociației Scriitorilor pentru Copii și Adolescenți ”“ De basm.

Alte pagini semnate de Sînziana Popescu pe Tărâmul lui Andilandi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *