Sînziana Popescu | blog

Zapis de trecere către o altfel de copilărie

Anunţuri


Târg de Sânziene

Dacă aveți chef de plimbări & cumpărături, vă recomandăm să dați o raită și prin Parcul Grădina Icoanei, să vizitați Gradina cu Artiști – Targ de Sânziene. Veți găsi multe lucrușoare haioase (bijuterii, tricouri, rochițe, căni, tablouri etc.) plus înghețată delicioasă și limonadă din belșug. Am trecut și noi ieri pe acolo și nu ne-a părut rău. Mai ales că am plecat acasă cu o coroniță din flori de Sânziene, împletită cu migală de o micuță artistă.

Citeşte mai departe »

S-a dat startul Festivalului „RomânIA cu povești”

Festivalul „RomânIA cu povești”

În această seară, la Muzeul Țăranului Român, am avut bucuria să particip la deschiderea primei ediții a festivalului „RomânIA cu povești”, festival de ateliere și întâlniri dedicate IEI și tradițiilor populare românești, organizat de Asociația Gradusart. Am mâncat pâine de casă, am ascultat prichindei cântând ca niște ciocârlii – îi puteți admira și voi în filmulețul de mai jos, în care am reușit să le înregistrez un cântecel, am fotografiat iile care roiau în jurul meu, care mai de care mai frumoase, purtate de băieți și fete, de mămici, ba chiar și de bunici și i-am ascultat cântând pe cei de la „Trei parale”.

Citeşte mai departe »

Povești șoptite… la radio

Dacă doriți să mă ascultați vorbind despre literatura pentru copii, basmele de ieri și de azi, cărți favorite, editorii și ilustratorii cu care am lucrat ori despre cum scriu și cât publică scriitorii români vs. colegii lor străini, aveți mai jos un foarte scurt fragment din emisiunea „Acolade”, produsă de Radio România Cultural. Gazda emisiunii – Cristian Bleotu, căruia îi mulțumesc pentru invitație.

Citeşte mai departe »

Întâlnire de suflet la „Artelier D”

Club de lectură Artelier D

Duminică am fost invitată să particip la „Clubul de lectură Artelier D”, organizat de Daniela Miscov, pentru a le prezenta micilor cititori ultima mea năzbâtie: „Zborul lui Petru peste Tărâmul Balaurilor”, cel mai nou roman al seriei fantasy Andilandi. Am înțeles că prichindeii vor citi împreună din acestă carte la următoarea lor reuniune, în 29 ianuarie, așa că azi m-am străduit să le spun povestea din spatele poveștilor.

Citeşte mai departe »

Povestea Satelor Unite ale Maramureșului

Peter Hurley și fusul lui Moș Pupăză

Marți, 13 decembrie 2016, am asistat la conferința „Șapte ani în căutarea Focului viu” a lui Peter Hurley, o conferință menită să promoveze „autenticul” din satele românești, mai cu seamă din „Satele Unite ale Maramureșului”. N-am participat la nici un eveniment de-al lui de până acum, așa că eram curioasă să mă dumiresc cine e irlandezul care s-a tras într-o țară din care mai toată lumea pleacă.

Citeşte mai departe »

A fost odată ca niciodată un festival…

Alicia Dongjoo B (Coreea de Sud), povestind în limba florilor

Vineri am avut bucuria să particip la un eveniment aparte, la o conferință-atelier din cadrul unui festival așa cum nu s-a mai pomenit pe meleagurile nostre: Festivalul Internațional de Arta Povestirii – „Suntem povești”.

Citeşte mai departe »

„Viața ca o poveste” în versiunea trupei NiL Junior din Timișoara

Patrick Imbrescu și Vladimir Socolovici, „greii” acestui spectacol, adică Actorul și Copilul din „Viața ca o poveste”.

Trupele de teatru NiL ale Liceului Teoretic „Nikolaus Lenau” au sărbătorit anul acesta 20 de ani de existență, prin organizarea Zilei lungi a teatrului școlar și de tineret NiL care a avut loc joi, 12 mai 2016, între orele ora 13,30 – 22,30 pe scena Teatrului German de Stat din Timișoara.

Citeşte mai departe »

Istorioare cu cosițe, zale și mașinuțe la Turnirul Scriitorilor

Întrebări și răspunsuri la Turnirul Scriitorilor

Parcă în ciuda capriciilor vremii, și vremurilor, „Turnirul Scriitorilor” de la Sighișoara a continuat cu cea de-a treia ediție. Chiar dacă am avut parte de o șarjă fulger în acest turnir, vă mărturisesc că pentru mine a fost o mare bucurie și o onoare să particip la un asemenea eveniment de anvergură.

Citeşte mai departe »

Despre teatrul școlar, pe ultrascurt

Mi-am tot propus să scriu câte ceva despre teatrul școlar, un fenomen care a început să ia amploare și pe plaiurile mioritice, deși, spre deosebire de alte țări, la noi se desfășoară oarecum clandestin, mai mult pe lângă școli decât în ele, prin bunăvoința unor profesori inimoși, care repetă cu copiii în timpul lor liber.

Citeşte mai departe »

Livrovorii din Suceava

La Suceava, cărțile se devorează!

Cum, nu știți ce e acela un livrovor? Ce să fie altceva decât o dihanie pasionată de lectură și de joc, iubitoare de artă și de ceai?

De „livrovorii” Colegiului Național „Ștefan Cel Mare” din Suceava am dat întâmplător, pe Facebook, când am remarcat la poza de profil a cuiva primul volum al seriei Andilandi, fotografiat la loc de cinste, într-o librărie.

Citeşte mai departe »