Asociația Scriitorilor pentru Copii și Adolescenți De basm și Librăriile Cărturești vă invită la un nou atelier de lectură, sâmbătă, 29 aprilie, de la ora 11.30. Scriitoarea Sînziana Popescu vă va face cunoștință cu Maya, mândra posesoare a unei mingi fermecate și eroină a celei mai noi povești ale sale: „Mingea dorințelor – The Wishing Ball”. Cartea, tradusă în limba engleză de Matei Mihu și superb ilustrată de Iulia Ignat, a fost publicată, în ediție bilingvă româno-engleză, la editura suedeză pionier press, cu un design marca Arina Stoenescu.
Maya este un copil obișnuit, care trăiește într-un oraș ca oricare altul. Însă și unui copil obișnuit i se pot întâmpla lucruri năstrușnice, nu-i așa? Oare ce i se va întâmpla prietenei noastre după ce va descoperi o minge săltăreață? Aparent una obișnuită, de culoare verde?
În acea zi toate îi merseră pe dos. Nu avu chef de decupat, nu mâncă și nici nu se dădu pe tobogan, cum făcea de obicei. Se jucă întruna cu mingea.
Te-ai întrebat vreodată cum ar fi dacă problemele tale ar dispărea ca prin farmec? Cum ar fi să ai o minge fermecată, o floare ori o lampă? La fel ca mulți dintre noi, Maya vrea și ea să scape de griji cât mai repede posibil și se pare că dorința îi este îndeplinită. Mingea dorințelor este o poveste despre cum să învățăm să ne rezolvăm problemele cu răbdare și calm, fiind flexibili și prietenoși.
On that day, everything went wrong. She didn’t want to cut paper, or eat. Nor did she want to do the other usual stuff. She just played with the ball.
Did you ever wonder what it would be like for your problems to disappear, as if through a charm? Would you have liked to have a magic ball, flower, or lamp? Like many of us, Maya wants to get rid of her worries as soon as possible and her wish seems to come true. The Wishing Ball is a story about how to learn to solve our problems with patience and calmness, by being flexible and friendly.
După lectură, copiii vor fi încurajați să descopere singuri miezul poveștii, vor afla ce este o carte bilingvă, cum se naște o astfel de carte și pentru ce tip de public este ea concepută. Atelierul este gândit, în principal, pentru publicul țintă (copii de 3-10 ani), dar îi vom primi și pe frații mai mari, pe părinți și pe bunici. Participarea este gratuită.