Categorii Anunțuri

Atelier de încropit istorioare năstrușnice și hazlii

de Sînziana Popescu

Înainte de a ști să citească, copiii au ascultat poveștile spuse de bunici, părinți sau educatori. Au învățat din ele fără să știe că învață, pentru că s-au identificat cu personajele, le-au trăit emoțiile, le-au înțeles și le-au dobândit experiențele de viață. Au fost obișnuiți de mici să asculte povești spuse de alții și să le iubească. Dar cum ar fi dacă rolurile s-ar inversa și, din ascultători, copiii ar deveni la rândul lor povestitori, instruiți pentru a le spune povești inspirate și plin de de miez familiilor lor sau prietenilor?

Pe parcursul a cinci zile pline de aventuri și distracție, în atelierul de storytelling pentru copii „Loja povestașilor” din cadrul Taberei de creație VARA PE ULIȚĂ, de la Muzeu Național al Satului „Dimitrie Gusti”, copiii participanți vor învăța cum să născocească astfel de istorioare de neuitat. Vor explora narațiunea și cum ar putea crea o poveste captivantă, cum să dea glas personajelor lor și să le facă să pară cât mai autentice, dar și cum să includă în poveștile lor descrieri incitante.

La finalul cursului, copiii își vor spune poveștile (sau le vor citi de pe foi, dacă asta îi ajută), iar poveștile lor vor fi comentate și dezbătute de colegii de breaslă în cadrul mini-cenaclului literar încropit ad-hoc „Loja povestașilor”. De asemenea, dacă unii dintre ei vor să și scrie ulterior poveștile gândite în cadrul atelierului, acestea pot fi publicate într-o rubrică similară a site-ului Tărâmul lui Andilandi, unde am strâns, de-a lungul timpului, astfel de povestiri scrise de copiii care au participat la atelierele de scriere creativă pe care le-am susținut în anii precedenți.

Toate detaliile despre desfășurare, perioade și înscriere le găsiți aici.

Portretul autorului

este creatoarea seriei fantasy Andilandi, despre aventurile din Celălalt Târâm ale unor copii „încercați” de invidie, egoism sau lipsă de încredere în sine. Dar nu puțini dintre vizitatorii noștri o cunosc și drept autoare de teatru pentru prichindei sau de cărți bogat ilustrate, pentru copii mai mici. Sînziana Popescu este membră a Uniunii Scriitorilor din România, Filiala de Literatură pentru Copii și Tineret, membră DacinSARA și a Asociației Scriitorilor pentru Copii și Adolescenți ”“ De basm.

Alte pagini semnate de Sînziana Popescu pe Tărâmul lui Andilandi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *