Categorii Însemnări

Câte ceva despre proiectul TIME

de Sînziana Popescu
Imagine ilustrată pentru concursul TIME-Editura Casa

Imagine ilustrată pentru concursul TIME-Editura Casa

Din noianul de texte înscrise la concursul de creație literară organizat de Editura Casa – TIME – Together in the Middle of Europe, doar zece au putut intra pe lista finaliștilor, din păcate, nu atât de cuprinzătoare pe cât ne-am fi dorit cu toții, deci doar zece dintre autori vor ajunge să-și vadă textul într-o antologie frumos ilustrată.

Știu că au fost și multe nemulțumiri, ca de fiecare dată la un astfel de concurs, dar cred că asta n-ar trebui să-i demoralizeze pe cei care n-au intrat „pe lista celor zece”, dimpotrivă, ar trebui să-i motiveze să meargă mai departe, să citească mai mult, să fie mai selectivi în privința lecturilor lor sau dacă nu pot să o facă să ceară ajutor, să scrie zilnic, de preferință într-o limbă de circulație internațională, dacă sunt în stare, să se înscrie la cursurile de scriere creativă susținute de autori care au publicat mai mult de o carte și să continue să-și trimită textele la toate competițiile care le răsar în cale.

Lista câștigătorilor proiectului TIME Editura Casa

Pentru mine, concursul în sine a fost o experiență neașteptat de plăcută. De regulă, mă cam feresc să-mi dau cu părerea despre scrierile colegilor ori să fac parte din jurii, însă de data asta am cedat, nu știu de ce, poate pentru că mi-a plăcut proiectul, poate pentru că m-a recomandat editurii o scriitoare talentată și o foarte bună prietenă (mulțumesc, Iulia Iordan – Asociația Da’DeCe), dar iată că am nimerit șapte din zece câștigători și că era cât pe ce să fie nouă din zece, dacă doi dintre ei, care la mine picaseră primii sub linie, nu s-ar fi regăsit pe lista copiilor din juriu, precum și pe listele colegilor mei:

Bianca Mereuță – fondatoarea grupului Ce le citim copiilor și a casei editoriale Signatura,

Mircea Pricăjan – scriitor, traducător, redactor-șef al revistei de cultură Familia.

Una peste alta, a ieșit foarte bine, cred eu, și de-abia aștept să văd antologia în forma ei finală, cu ilustrații frumoase și cu un design inspirat. Felicitări câștigătorilor și curaj celorlalți concurenți! Am să trec mai jos încă zece lucrări care mie mi-au plăcut, urându-le autorilor să nu se lase, pentru că au condei, imaginație și merită să scrie mai departe povești și să le tot rescrie, până când, la un moment dat, își vor regăsi și ei numele pe alte liste de câștigători.

Hora soarelui, Avem atâtea de povestit, Binele și uitarea, Vioara, Cel-Ce-Odată-A-Fost, Hora ielelor, Centrul palmei, Nu rupe cadența, Dincolo de etichete, Immanuel – copilul cu perciuni

Mai multe detalii despre concursul TIME găsiți pe site-ul Editurii Casa, adică chiar aici.

Afișul concursului TIME- Editura Casa

Portretul autorului

este creatoarea seriei fantasy Andilandi, despre aventurile din Celălalt Târâm ale unor copii „încercați” de invidie, egoism sau lipsă de încredere în sine. Dar nu puțini dintre vizitatorii noștri o cunosc și drept autoare de teatru pentru prichindei sau de cărți bogat ilustrate, pentru copii mai mici. Sînziana Popescu este membră a Uniunii Scriitorilor din România, Filiala de Literatură pentru Copii și Tineret, membră DacinSARA și a Asociației Scriitorilor pentru Copii și Adolescenți ”“ De basm.

Alte pagini semnate de Sînziana Popescu pe Tărâmul lui Andilandi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *