"Aliciul" lui Burton
Aliciul lui Burton
'Aliciul' lui Burton

A început numărătoarea inversă pentru Alice in Wonderland, în regia lui Tim Burton și după scenariul Lindei Woolverton, ce folosesc ca punct de plecare cărțile lui Lewis Carroll – Alice’s Adventures in Wonderland și Alice through the Looking-Glass. La noi filmul vine din 5 martie, din câte știu eu, deci mai avem de așteptat nițel. Până atunci însă putem trage cu ochiul la noile trailere. După cum vă spuneam într-un post mai vechi, nici Tim, nici Linda n-au rescris cartea lui Carroll (deci orice ar spune gurile rele nu vom vedea „o Alice a la Tim”), ci o continuare a poveștii, ceea ce nu poate decât să ne bucure.

Citește în continuare "Alice in Wonderland"

La curtea Reginei de Cupă
La curtea Reginei de Cupă

Vorbeam în urmă cu vreo trei luni despre noul film al lui Tim Burton, Alice in Wonderland, atrăgându-vă atenția asupra personajelor, care semănau teribil cu ilustrațiile originale ale cărții, realizate cu mai bine de un secol în urmă de către Sir John Tenniel. Ei bine, dacă din punct de vedere scenografic în film totul e „ca la carte”, nu același lucru se poate spune despre scenariu, care n-aduce deloc cu povestea lui Lewis Carroll.

Citește în continuare "Alice se… întoarce"

Number Nine, despre teribila luptă a creaturilor moi, pufoase și fragile împotriva mașinilor...
„9”, despre teribila luptă a creaturilor moi, pufoase și fragile împotriva mașinilor…

În sfârșit am trăit să văd un film recent semnat de Tim Burton, dar fără Depp ori Bonham-Carter. Și nu pare a fi unul de lepădat, ci, mai degrabă, unul care va scrie istorie. „9” nu este un film de animație pentru copii, ci – surprize, surprize – pentru părinții lor, așa după cum îl prezintă chiar creatorii.

Citește în continuare "9 – un film de animație pentru părinți"